BACK TO
TOP
Green reports

Όγδοη η Ελλάδα σε εγκαταστάσεις νέων φωτοβολταϊκών το 2013 παγκοσμίως

Με την αύξηση 1 GW εντός του 2013, η Ελλάδα συγκαταλέγεται πια στις υπολογίσιμες δυνάμεις του κλάδου ενώ αναμένεται νέα αύξηση εντός του 2014. Επιπλέον, αναδεικνύεται 8η σε εγκαταστάσεις νέων φωτοβολταικών το 2013 και 13η σε συνολική δυναμικότητα παραγωγής στην παγκόσμια κατάταξη, σύμφωνα με έρευνα της Διεθνούς Υπηρεσίας Φωτοβολταικών.

Όγδοη η Ελλάδα σε εγκαταστάσεις νέων φωτοβολταϊκών το 2013 παγκοσμίως

0
0
Μετά από δύο χρόνια σταθεροποίησης της αγοράς και της βιομηχανίας φωτοβολταικών σε παγκόσμιο επίπεδο παρουσιάστηκε αύξηση το 2013 της τάξης των 36,9 GW στη συνολική δυναμικότητα των νέων φωτοβολταικών πάρκων ανά την υφήλιο. Πρόκειται για αύξηση σε ποσοστό 20% συγκριτικά με τη συνολική αύξηση που είχε καταγραφεί το 2012 (29,4 GW)

Με τη συγκεκριμένη αύξηση, η συνολική δυναμικότητα των φωτοβολταικών πάρκων ξεπέρασε τα 123 GW. Η περιοχή Ασία-Ειρηνικού αντιπροσώπευσε το 59% της συνολικής αύξησης για το 2013, με την Ε.Ε. να καταλαμβάνει 28% στο μερίδιο της συνολικής αύξησης.

Για το 2013, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε η Κίνα με αύξηση δυναμικότητας 11,3 GW, η Ιαπωνία αναδείχθηκε δεύτερη με αύξηση δυναμικότητας 6,9 GW και ακολουθούν στην τρίτη θέση οι ΗΠΑ με αύξηση 4,8 GW. H Ελλάδα αναρριχήθηκε στην όγδοη θέση παγκοσμίως με αύξηση δυναμικότητας 1 GW.

Στο επίπεδο της συνολικής δυναμικότητας, η Γερμανία παρέμεινε η υπερδύναμη του κλάδου παγκοσμίως με συνολική δυναμικότητα 35,5 GW, ενώ η Κίνα αναδείχθηκε δεύτερη κατά σειρά (18,3 GW). Η  Ιταλία αναδείχθηκε τρίτη στη κατάταξη με 17,6 GW παραμένοντας η χώρα με τις δεύτερες καλύτερες επιδόσεις στην Ε.Ε.  ενώ η Ιαπωνία αναδείχθηκε τέταρτη στη κατάταξη (13,6 GW).



Η χώρα μας με την αύξηση που παρουσίασε προσέγγισε την 13η θέση ανεβαίνοντας σημαντικά στην παγκόσμια κατάταξη, σύμφωνα με την έρευνα της Διεθνούς Υπηρεσίας Φωτοβολταικών


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία