BACK TO
TOP
Green reports

«Αποφύγαμε τα χειρότερα, συνεχίζουμε τον αγώνα»

Η ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών για την τελική μορφή του new deal.

Εμπόδιο στο τεράστιο ηλιακό πάρκο της Ινδίας το υψηλό κόστος

0
0

Tην ικανοποίησή του για τις αλλαγές στον τελικό νόμο για το «new deal» οι οποίες αφορούν στα αγροτικά φωτοβολταϊκά εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών τονίζοντας, ωστόσο, ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για βελτίωση των όρων πληρωμής των παραγωγών και για μείωση των επιτοκίων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, με αφορμή την ψήφιση του Νόμου που φέρνει νέα δεδομένα στα “αγροτικά φωτοβολταϊκά”, ανακοινώνει τα κάτωθι:

- Δηλώνει την πλήρη ικανοποίησή του, για την νομική διατύπωση της ειδικής κατηγορίας “αγροτικά φωτοβολταϊκά” στο πρόσφατο Νομοθέτημα, γεγονός που είναι και η πιο σημαντική κατάκτηση του κλάδου.

- Μεταφέρει το αίσθημα ανασφάλειας που κυριαρχεί πλέον σε όλο τον κλάδο, μετά την μονομερή αλλαγή των συμβάσεων και θα παρακολουθεί τις νομικές εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα.

- Επισημαίνει ότι: Το ΥΠΕΚΑ, θα έπρεπε από την αρχή να υιοθετήσει την πρόταση του Συνδέσμου μας, στην οποία τελικά -κατ’ ουσία-  κατέληξε και όχι να “παίζει” με την ψυχολογία των αγροτών, διαρρέοντας “προσχέδια Νόμου”, τα οποία ήταν απολύτως μετέωρα νομικά, για τα “αγροτικά φωτοβολταϊκά”.

- Ευχαριστεί τα 900 Μέλη του, για την παρουσία και στήριξή τους, σε κάθε τομέα δράσης, στον καθημερινό αγώνα που κάνει ο Σύνδεσμος επί ένα έτος καθώς, τους συναδέλφους από τη Σπάρτη μέχρι τον Έβρο και από την Ήπειρο-Δομοκό εώς Χαλκιδική για τη συμμετοχή τους στην πρόσφατη κινητοποίηση που άλλαξε τα δεδομένα, για τις επενδύσεις μας.

- Ευχαριστεί, όλους τους παράγοντες του κοινοβουλίου και του ευρύτερου πολιτικού χώρου, που βοήθησαν στο να μεταφερθούν και να γίνουν κατανοητές οι θέσεις μας, στους λήπτες των αποφάσεων.

Θεωρούμε ότι είναι ελάχιστο, το να κάνουμε σήμερα ονομαστική αναφορά σε όλους τους παράγοντες που μας βοήθησαν, αλλά να είναι σίγουροι ότι η συνεισφορά του καθενός μεταφέρεται καθημερινά, με όλους τους τρόπους επικοινωνίας που έχει ο Σύνδεσμος

- Ο αγώνας του Συνδέσμου για τα οικονομικής φύσεως προβλήματα που ταλανίζουν τα Μέλη μας, δεν σταμάτησε και είναι ήδη σε εξέλιξη.

-Άλλωστε τα προβλήματα που δημιούργησε το αμαρτωλό πρότερο διάστημα (φορολογικά, καθυστέρηση πληρωμών κλπ) ταλανίζουν ακόμα και σήμερα τα Μέλη μας και αναμένουμε να υπάρξουν οι θετικές εξελίξεις, που άλλωστε ήταν και ο στόχος του πρόσφατου επώδυνου Νομοσχεδίου.

 

Παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε την Λερναία Ύδρα που δημιουργήθηκε γύρω από το χώρο της Ενέργειας και την οποία βρήκαμε σε πλήρη δράση.

Προτεραιότητές μας πλέον είναι:

α) Η άμεση επίσπευση των πληρωμών στους 2 μήνες και η εξασφάλιση της σταθερής ροής τους.

β) Ο άμεσος συμψηφισμός του ΦΠΑ που ήδη κρατά ομήρους εκατοντάδες Μέλη μας.

γ) Η άμεση πτώση των επιτοκίων η οποία ήταν προαπαιτούμενο ισοδύναμο του ΥΠΕΚΑ

 

Από δύο κυρίως παράγοντες αντλούμε δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια:

α) Από την ανταπόκριση των Μελών μας

β) Από την στάση σεβασμού που τηρούν πλέον απέναντι στο Σύνδεσμο, άπαντες οι παράγοντες που καθορίζουν ή επηρεάζουν αποφάσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ό Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας

Κων/νος Σπανούλης                   Κώστας Γιωτάκος

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία