BACK TO
TOP
Green reports

Μειωμένη η ευρωπαϊκή αγορά φωτοβολταικών το 2013

Το προηγούμενο έτος ήταν χρονιά ανάπτυξης για την αγορά φωτοβολταικών συστημάτων σε Ασία και Αμερική, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Ενέργειας Φωτοβολταικών συστημάτων (ΙΕΑ-PVPS).

Στα ύψη η ζήτηση φωτοβολταϊκών στην Ιαπωνία

1
0
Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν συνολικά στις χώρες της IEA, 40 γιγαβάτ (GW) φωτοβολταικής ικανότητας. Οι ασιατικές χώρες βρίσκονται στην πρώτη θέση των αγορών φωτοβολταικών (ΦΒ) , με την Κίνα και την Ιαπωνία να καταλαμβάνουν το 50% όλων των εγκαταστάσεων το2013. Οι Αμερικάνικες χώρες σημείωσαν πρόοδο, ενώ η Ευρωπαϊκή αγορά σημείωσε πτώση για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στην Ασία εγκαταστάθηκαν 22,9 GW, στην Ευρώπη 11.2 και στην Αμερική 5.3 GW. Οι εγγυημένες τιμές (Feed-in Tariffs- FiTs) παραμένουν ο βασικός παράγοντας της ανάπτυξης της αγοράς, με το 74% των ΦΒ εγκαταστάσεων το 2013 να υποστηρίζονται από τα FiTs.

Σε 17 χώρες, η ετήσια συνεισφορά ΦΒ στην ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος ξεπέρασε το 1%, με την Ιταλία να βρίσκεται στην κορυφή με 7,6% και την Ελλάδα και την Γερμανία να ακολουθούν με ποσοστό άνω του 6%. Η συνολική ευρωπαϊκή  συνεισφορά ΦΒ ανήλθε περίπου στο 3% της ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος της Ευρώπης και στο 0,87% της διεθνούς το 2013.

Τα ΦΒ πολύ γρήγορα έγιναν σημαντική πηγή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές χώρες του κόσμου εξαιτίας της μοναδικής ικανότητας τους να καλύπτουν μεγάλο μέρος της αγοράς, από τα μικρά ιδιωτικά συστήματα αγροτικής ηλεκτροδότησης μέχρι μεγάλα εργοστάσια παραγωγής.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία