BACK TO
TOP
Green reports

Ικανοποίηση για το φόρο 13% στα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Υλοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα μας, επισημαίνει o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Ερώτηση στη βουλή για τις επενδύσεις φ/β από τους αγρότες

0
0

Καθοριστικής σημασίας χαρακτηρίζει τη συμφωνία για φορολόγηση του εισοδήματος από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά με συντελεστή 13% ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΠΣΑΦ σημειώνει ότι πλέον δίνεται η δυνατότητα «στους αγρότες- ιδιοκτήτες φ/β να συμμετέχουν ενεργά τόσο στα σημερινά δεδομένα του πρωτογενούς τομέα, όσο και στις εξελίξεις-προκλήσεις τις νέας ΚΑΠ 2015-2020».

Παράλληλα επισημαίνει ότι η αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς αποτελούσε πάγιο αίτημα του Συνδέσμου «που ξεκίνησε την 1/4/2014 και συνεχίστηκε μέχρι πρότινος με το Οικονομικό επιτελείο, το ΥΠΑΑΤ, το ΥΠΕΚΑ και άλλους συναρμόδιους φορείς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΦ έχει ως εξής:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, αισθάνεται την υποχρέωση  να ευχαριστήσει δημόσια τους κ.κ. Υπουργούς ΥΠΑΑΤ Γεώργιο Καρασμάνη και Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τη συμφωνία που επήλθε προκειμένου το εισόδημα των κατ' επάγγελμα αγροτών που προέρχεται απο την διαχείριση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εώς 100 kw, να θεωρείται και να φορολογείται στο εξής ως αγροτικό, εναρμονιζόμενο με τις διατάξεις του μητρώου αγροτών (Ν. 3874/2010).

Η σημασία της ως άνω συμφωνίας είναι καθοριστική δεδομένου ότι δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες- ιδιοκτήτες φ/β να συμμετέχουν ενεργά τόσο στα σημερινά δεδομένα του πρωτογενούς τομέα, όσο και στις εξελίξεις-προκλήσεις τις νέας ΚΑΠ 2015-2020

Ένα πάγιο αίτημα του Συνδέσμου που ξεκίνησε την 1/4/2014 και συνεχίστηκε μέχρι πρότινος με το Οικονομικό επιτελείο, το ΥΠΑΑΤ, το ΥΠΕΚΑ και άλλους συναρμόδιους φορείς οδεύει προς επίλυση, μετά την ψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία