BACK TO
TOP
Green reports

Απάτη με φωτοβολταϊκά και σαλιγκάρια

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης οκτώ άτομα που κατηγορούνται ότι υπόσχονταν επιδοτήσεις σε δεκάδες μικροεπενδυτές για κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και ανάπτυξη εκτροφείων σαλιγκαριών. Το ύψος της απάτης προσεγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αύξηση 30% στις κατασκευές φωτοβολταϊκών το 2014

4
0

Μεταξύ των κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνεται υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης ο οποίος έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη δύο επιχειρηματίες που υπήρξαν μέτοχοι σε κατασκευαστική εταιρεία. Τα υπόλοιπα πρόσωπα εμφανίζονταν ως τραπεζικά στελέχη, ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης κι ένας ως μηχανικός.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι παρουσιάζονταν στους παθόντες ως δήθεν ειδήμονες στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων και στη δημιουργία και λειτουργία εκτροφείων σαλιγκαριών. Αφού έπειθαν τα θύματά τους ότι είναι φερέγγυα πρόσωπα, τους έπειθαν ότι έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τις επενδύσεις τους στον αναπτυξιακό νόμο ώστε να επιδοτηθούν. Υπό αυτές τις συνθήκες, φέρονται ότι απέσπασαν από τις αρχές του 2011 έως το 2012 χρηματικό ποσό που ξεπερνάει το 1,9 εκατ. ευρώ, από τουλάχιστον 40 μικροεπενδυτές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία