BACK TO
TOP
Green reports

Απέρριψαν επένδυση με φ/β στη Βόρεια Καρολίνα γιατί ξηραίνουν τα φυτά

Το μεγάλο ηλιακό πάρκο έξω από την κωμόπολη Γούντλαντ της Βορείου Καρολίνας, που σχεδίαζε να εγκαταστήσει εταιρεία τα ευρύτερης περιοχής απέρριψε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, με τρεις ψήφους κατά και μιας υπέρ, με το επιχείρημα ότι στερούν από τα φυτά της περιοχής τη λιακάδα που χρειάζονται για φωτοσύνθεση.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την παράταση στα φωτοβολταϊκά

0
0

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνάντησης, ο κάτοικος του Γούντλαντ Μπόμπι Μαν τάχθηκε κατά της επένδυσης με το επιχείρημα ότι τα φωτοβολταϊκά «ρουφούν όλη την ενέργεια του ήλιου» και καταστρέφουν την τοπική οικονομία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Roanoke-Chowan News Herald.

Την σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η Τζέιν Μαν, σύζυγος του Μπόμπι και συνταξιούχος δασκάλα Επιστήμης, η οποία ανησυχεί ότι τα πάνελ θα στερούν από τα φυτά της περιοχής τη λιακάδα που χρειάζονται για φωτοσύνθεση.

Είχε προσέξει εξάλλου. Όπως η ίδια ανέφερε, ότι η βλάστηση κοντά σε φωτοβολταϊκά πάνελ φαινόταν ξεραμένη, λόγω έλλειψης λιακάδας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον «αυξημένο αριθμό θανάτων από καρκίνο» στην περιοχή του Γούντλαντ, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να την πείσει ότι οι εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας δεν είναι καρκινογόνες.

Στο δημοτικό συμβούλιο ήταν παρόντες και εκπρόσωποι της εταιρείας ηλιακής ενέργειας Strata Solar Company, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι «τα πάνελ δεν απορροφούν επιπλέον ηλιακό φως».

Η διαβεβαίωση δεν ήταν αρκετή, αφού το δημοτικό συμβούλιο απέρριψε την επένδυση με τρεις ψήφους κατά έναντι μίας υπέρ. Αποφάσισε μάλιστα να επιβάλει μορατόριουμ σε κάθε μελλοντικό σχέδιο για ηλιακά πάρκα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία