BACK TO
TOP
Green reports

Δάνειο 10 εκατ. ευρώ από ΕBRD για φωτοβολταϊκά στην Κύπρο

Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (ΕBRD) για την κατασκευή και ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κύπρο.

Κατασκευάζεται στη Γαλλία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης

0
0

Τα 5 αυτά πάρκα, συνολικής ενέργειας 11,9 MWp, θα βρίσκονται στις περιοχές Φρέναρος, Νισού, Νταλί, Παλιομέτοχο και Μαλούντα και θα αποτελούν τα πρώτα πάρκα τέτοιας κλίμακας που θα έχουν ποτέ υπάρξει στην Κύπρο.

Να σημειωθεί, πως για την EBRD, αποτελεί προτεραιότητα η μείωση των εκπομπών αερίου καθώς και η ελαχιστοποίηση εξάρτησης από τα βασικά καύσιμα.

Ο Φώτιος Σαββίδης, Διευθυντής της εταιρείας CYPV Energy Ltd, μιας από τις εταιρείες που εμπλέκονται στο νέο αυτό σχέδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανέφερε σε δήλωσή του: «Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στη νέα εποχή αναγέννησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κύπρο. Χρειάστηκε εξαιρετική προσπάθεια από την πλευρά μας για να φθάσουμε σε  αυτό το αποτέλεσμα, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την EBRD για την αφοσίωση και τη συνεργασία που επέδειξε σε αυτό το σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία