BACK TO
TOP
Green reports

Απλήρωτοι για τους καλούς μήνες οι παραγωγοί με φωτοβολταϊκά στο Αγρίνιο

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση που δεν έχει καν εξηγηθεί παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην εξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους κατόχους των φωτοβολταϊκών. Περίπου 500 άτομα είναι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενοι μόνο από τον αγροτικό τομέα στην Αιτωλοακαρνανία, κατέχουν δηλαδή τα λεγόμενα «αγροτικά φωτοβολταϊκά».

Απλήρωτοι για τους καλούς μήνες οι παραγωγοί με φωτοβολταϊκά στο Αγρίνιο

1
0

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε απόγνωση αφού ο ΛΑΓΗΕ εξόφλησε τον Φεβρουάριο και μόλις την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου εξέδωσε ανακοίνωση όπου και αναφέρει πως «…με νέες εντολές προς τις τράπεζες συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων παραγωγής Μαρτίου 2016, οπότε και θα εξοφληθούν 880 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 4.563,77€ (47,7% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Μάρτιο).

Την στιγμή που οι υποχρεώσεις των παραγωγών «τρέχουν» (φόροι, δόσεις δανείων, ασφάλειες, συντήρηση κ.α.) η μεγάλη αυτή καθυστέρηση δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειες τους, χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση.

Ανεπισήμως λέγεται πως η ΔΕΗ καθυστερεί στην καταβολή των χρημάτων στον ΛΑΓΗΕ με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυτή η εμπλοκή, που θυμίζει τις σοβαρές καθυστερήσεις που είχαν γίνει όταν είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης Σαμαρά η διαδικασία «κουρέματος» της τιμής με συνεπακόλουθες τις γνωστές σφοδρές  αντιδράσεις πριν από τρία δυόμιση περίπου χρόνια.

Να σημειωθεί πως οι παραγωγοί περιμένουν ουσιαστικά την εξόφληση τιμολογίων τους «καλούς μήνες»  δηλαδή της άνοιξης και του καλοκαιριού,  όπου τα φ/β είχαν πολύ μεγαλύτερη απόδοση, αλλά όπως φαίνεται θα χρειαστεί να κάνουν αρκετή ακόμη υπομονή.

Πηγή: agriniopress.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία