BACK TO
TOP
Green reports

Ρωσική επένδυση σε φωτοβολταϊκό στα Φάρσαλα

Η αυστριακή Inteco Beteiligungs, συμφερόντων της Γιελένα Μπατούρινα, πλουσιότερης Ρωσίδας επιχειρηματία, ανακοίνωσε την επέκτασή της στην αγορά των ΑΠΕ, μέσω της απόκτησης φωτοβολταϊκού πάρκου στα Φάρσαλα.

Ρωσική επένδυση σε φωτοβολταϊκό στα Φάρσαλα

1
0

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ εντός του 2017, ενώ τα προσδοκώμενα ετήσια έσοδα αγγίζουν τις 500.000 ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία φιλοδοξεί να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της μέσω της απόκτησης και άλλων μονάδων ΑΠΕ στην περιοχή της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ ήδη προηγήθηκε η εξαγορά φ/β πάρκου στην Ιταλία. Πλέον, η προσοχή της Inteco στρέφεται τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Κύπρο, όπου διαβλέπει επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Όπως δήλωσε σχετικά με τα παραπάνω η ίδια η Μπατούρινα στην αυστριακή εφημερίδα Wirtschaftsblatt: «Βλέπουμε το μέλλον του επενδυτικού μας σχεδίου όχι μόνο στην επέκταση της ισχύος. Αναπτύσσουμε πλέον υπο-σχέδιο το οποίο αφορά την αποθήκευση ενέργειας από πολλαπλές πηγές, το οποίο συνιστά ένα νέο σύστημα έξυπνης ενεργειακής κατανάλωσης». Παράλληλα, η Μπατούρινα δήλωσε ότι είναι ενδιαφέρουσα η κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών σε εταιρικές στέγες.

Ποια είναι η Γιελένα Μπατούρινα

Η Γ. Μπατούρινα θεωρείται η πλουσιότερη Ρωσίδα σήμερα και δραστηριοποιείται μέσω της Inteco Beteiligungs, την οποία και ίδρυσε, στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και στον ευρύτερο κατασκευαστικό τομέα. Ο σύζυγός της, Γιούρι Λουζκώφ, ήταν δήμαρχος της Μόσχας από το 1992 ως το 2010. Στη συνέχεια, το ζεύγος μετακόμισε στο Λονδίνο, μετά από κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετώπισε ο Λουζκώφ.

Σήμερα η Μπατούρινα ασχολείται επίσης με τον ξενοδοχειακό τομέα ενώ είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Η προσωπική της περιουσία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4 δις. δολάρια.

Πηγή: energypress.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία