BACK TO
TOP
Green reports

Διπλής όψεως φ/β παράγουν περισσότερη ενέργεια

Περισσότερη ενέργεια παράγουν τα φωτοβολταϊκά με διπλή όψη από τις ακτίνες του ηλίου που προσεγγίζουν την μπροστινή πλευρά τους και αλλά και από το φως που διαχέεται στην πίσω πλευρά.

Διπλής όψεως φ/β παράγουν περισσότερη ενέργεια

0
0
Μπορούν να εγκατασταθούν μάλιστα κάθετα και οριζόντια με την αποδοτικότητα τους να αυξάνεται κατά κόρον. Στο παρελθόν η ιδέα για τα «διπλά» φωτοβολταϊκά είχε ξανασυζητηθεί ωστόσο το υψηλό τους κόστος και οι δυσκολίες κατασκευής λειτουργούσαν ως ανασταλτικός παράγοντας. Σήμερα η νεοσύστατη ισραηλινή εταιρεία BSolar δημοσιοποίησε πως κατασκεύασε τα πρώτα φ/β διπλής όψεως με υψηλή αποδοτικότητα προσπερνώντας τα εμπόδια του εγχειρήματος. Επίσης το κόστος κατασκευής τους δεν είναι μεγάλο αφού φτιάχνονται με στάνταρ εξοπλισμό, γεγονός που σημαίνει πως η μαζική τους παραγωγή ίσως δεν είναι μακριά.

Το μυστικό τους είναι πως δεν περιέχουν αλουμίνιο αλλά βόριο, με το εν λόγω υλικό να επιτρέπει στο πίσω μέρος του πάνελ να απορροφήσει το φως που αντανακλάται αυξάνοντας την αποδοτικότητα της μπροστινής πλευράς. Επιπροσθέτως το βόριο ενισχύει την ανθεκτικότητά τους και μειώνει την πιθανότητα να σπάσουν, ειδικά για λεπτές κατασκευές. Παρά το γεγονός πως το βόριο αυξάνει το κόστος της παραγωγικής διαδικασίας, η BSolar πέτυχε να συγκρατήσει σε ανταγωνιστικό επίπεδο τις τιμές δίνοντας έμφαση στην υψηλότερη αποδοτικότητά τους που μπορεί να φτάσει ως και 50% περισσότερη ενέργεια. Η εταιρεία πλέον στοχεύει, έχοντας ολοκληρώσει την κατασκευή ενός φ/β πάρκου ισχύος 730 kW στην Ιαπωνία, να πείσει τους κατασκευαστές να χρησιμοποιήσουν στα έργα τους τη νέα τεχνολογία των «διπλών» πάνελ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία