BACK TO
TOP
Green reports

Γερμανία: Αύξηση ρεκόρ της ηλεκτροπαραγωγής από φ/β

Την ενεργειακή ποσότητα ρεκόρ των 14,7 Twh πρόσθεσε για τους πρώτους έξι μήνες του 2012 η Γερμανία στο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της, χάρη στη λειτουργία των φ/β συστημάτων της χώρας.

Στις πρώτες χώρες στην ανάπτυξη φ/β η Ελλάδα

1
0
Συνολικά οι φ/β μονάδες συνεισέφεραν περίπου 4,5% επί του συνόλου της ηλεκτροπαραγωγής για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σήμερα στη Γερμανία βρίσκονται σε λειτουργία περίπου 1,2 φ/β εκατ. μονάδες. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία προκύπτει μία αύξηση της παραγωγής σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011 κατά 50%.

Παράλληλα υπάρχει η εκτίμηση πως παρά την αλλαγή της πολιτικής της χώρας σχετικά με σύστημα feed-in-tariffs στην ηλιακή ενέργεια, ο αριθμός των νέων συστημάτων που είναι υπό κατασκευή και αναμένεται να προστεθούν στο σύστημα το άμεσο χρονικό διάστημα είναι σημαντικός. Για το έτος 2011 τα φ/β είχαν «προσφέρει» συνολικά 19 Twh σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων.

Ειδικότερα οι μονάδες που εγκαταστάθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο ήταν 73.756 και είχαν ισχύ 2.328 MW, γεγονός που σημαίνει πως στη χώρα πλέον η εγκατεστημένη ισχύς από φ/β υπολογίζεται από τις αρχές του χρόνου σε περίπου 28  GW με το κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου του έτους.     
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία