BACK TO
TOP
Green reports

Στα 230 GW η εγκατεστημένη ισχύς των φ/β το 2017

Σημαντική αύξηση της συνεισφοράς στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της ηλιακής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο «βλέπουν» οι νέες εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της ΙΕΑ, στα οποία αναφέρεται ότι μέχρι το 2017 η εγκατεστημένη ισχύς θα έχει ξεπεράσει τα 230 GW, ενώ το 2011 ανήλθε στα 70 GW.

Νομική υποστήριξη για το «πριμ» στα εγχώρια φωτοβολταϊκά

1
0

Στην έκθεση της για την παγκόσμια αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας η ΙΕΑ προβλέπει πως τα φωτοβολταϊκά συστήματα που θα έχουν εγκατασταθεί έως τότε θα καλύπτουν το 4,9% συγκεκριμένα της ηλεκτροπαραγωγής.
Συνολικά, αναμένεται να προστεθούν, σύμφωνα με την ΙΕΑ, 710 GW από ΑΠΕ πριν το 2017, εκ των οποίων το 40% θα εντοπίζεται στην Κίνα.
Παρά το ότι η Κίνα φαίνεται πως θα ηγηθεί της «ηλιακής» αυτής επανάστασης με 32 GW, ανάλογη ανάπτυξη θα γνωρίσουν οι ΑΠΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες με 21 GW, στην Ινδία, την Γερμανία με 20 GW, την Βραζιλία και την Ιαπωνία με 20 GW.
Η ΙΕΑ εκτιμά επίσης πως 45 κράτη θα προσθέσουν τουλάχιστον 100 MW στο σύστημα τους από φωτοβολταϊκά μέχρι το 2017, από 25 που ήταν το 2011.
Τέλος, σημειώνεται ότι στα υδροηλεκτρικά θα στηριχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ και κυρίως χάρη στις χώρες εκτός ΟΟΣΑ και ακολουθούν τα χερσαία αιολικά  πάρκα και τα φωτοβολταϊκά.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία