BACK TO
TOP
Green reports

Την εγκατάσταση φ/β σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης σχεδιάζει ο δήμος

Στις στέγες συνολικά 120 σχολικών συγκροτημάτων σχεδιάζει να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα η αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την εγκατάσταση φ/β σε όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης σχεδιάζει ο δήμος

0
0
Ειδικότερα ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης με αφορμή την εγκατάσταση του νέου προϊσταμένου στη Διεύθυνση Μελετών Αρχιτεκτονικών Εργων, Δημήτρη Καμπαλαμπίδη έδωσε οδηγίες για τα έργα και το χρονοδιάγραμμα τους που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Οι δύο τομείς λοιπόν στους οποίους δίνει έμφαση ο κ. Κουράκης είναι η ολοκλήρωση όλων των μελετών που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα και η προώθηση της ενεργειακής στρατηγικής του δήμου Θεσσαλονίκης. Στον πρώτο τομέα εντάσσονται έργα όπως η ανάπλαση της πλατείας Χρηματιστηρίου, τα πράσινα δώματα σε οκτώ σχολεία, τα επτά ενεργειακά σχολεία, αλλά και οι προτάσεις για αστικές αναπλάσεις, όπως αυτή της οδού Αγίου Δημητρίου από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και προς τα δυτικά, αλλά και ο ανατολικός πολιτιστικός άξονας. Την ίδια στιγμή ο κ. Καραλαμπίδης θα πρέπει να συντάξει προτάσεις για τη βελτίωση του Καλλικράτη και τη μείωση της γραφειοκρατίας  σε θέματα που σήμερα παρατηρείται επικάλυψη αρμοδιοτήτων από την εμπλοκή φορέων.    

Ο κ. Κουράκης υποστηρίζει πως «ο τομέας στον οποίο θα επεκταθούμε τους επόμενους μήνες είναι η ενεργειακή στρατηγική του δήμου Θεσσαλονίκης», για να προσθέσει πως «στόχος μας είναι έως το 2020 ο δήμος να παράγει το 20% της ενέργειας που καταναλώνει. Ξεκινάμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε όλα τα σχολεία μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να επιστρωθούν συνολικά 50.000 τ.μ. με φωτοβολταϊκά. Η επένδυση θα γίνει σταδιακά. Ως το τέλος του 2012 σκοπεύουμε να προκηρύξουμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 40 σχολικά συγκροτήματα εκ των 120 του δήμου. Η απόσβεση της επένδυσης εκτιμάται ότι θα γίνει σε 4 χρόνια, μετά ο δήμος θα πουλάει το ρεύμα που παράγει»








Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία