BACK TO
TOP
Green reports

Σημαία του Ομπάμα τα φωτοβολταϊκά

Στις διαδικασίες του fast track εντάσσει η Αμερικανική κυβέρνηση φωτοβολταϊκές επενδύσεις συνολικής ισχύος 1.550 MW στα πλαίσια της πρωτοβουλίας με τίτλο «We can’t wait» από τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Σημαία του Ομπάμα τα φωτοβολταϊκά

0
0
Ο Αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται διατεθειμένος να επιταχύνει την ανάπτυξη του κλάδου της ηλιακής ενέργειας παρά τις αντιδράσεις από μία μερίδα του πολιτικού κόσμου της χώρας κατά της περαιτέρω διείσδυσης των ΑΠΕ στο μίγμα ενέργειας της χώρας.  

Ο Ομπάμα λοιπόν δημοσιοποίησε πως επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εγκατάσταση 1,5 GW έργων ηλιακής ενέργειας από τα οποία τα 1.350 MW αφορούν συμβατικές φωτοβολταϊκές μονάδες και τα 200 MW σταθμούς συγκεντρωτικών φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ken Salazar η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο την προώθηση της έξυπνης ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημόσιες εκτάσεις στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του προέδρου Ομπάμα για την ενίσχυση της οικονομίας και την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής ενέργειας.

Συνεχίζοντας ο κ. Salazar υπογράμμισε πως η δημιουργία των παραπάνω έργων θα έχει ως αποτέλεσμα την ενεργειακή ανεξαρτησία των ΗΠΑ και την ενίσχυση της απασχόλησης με νέες θέσεις εργασίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία