BACK TO
TOP
Green reports

Ένας νόμος ανοίγει τον δρόμο για νέα φ/β στην Ουκρανία

Η Ουκρανία θα ενισχύσει με ακόμη 400 MW από φωτοβολταϊκά το δίκτυο ηλεκτροδότησης της μέσα στο 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της για την εξέλιξη του κλάδου της ηλιακής ενέργειας στην Ουκρανία, που κοινοποίησε η Macquarie Research.

H πολιτική αβεβαιότητα τρομάζει την αγορά φωτοβολταϊκών

0
0

Επιπλέον, όπως επισημαίνουν ειδικοί αναλυτές, πριν από το 2016 η Ουκρανία θα διαθέτει νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συνολικής δυναμικότητας 1,8 GW, σαν να είχε σε λειτουργία δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Σύμφωνα με την Macquarie Research, η οποία για πρώτη φορά συμπεριέλαβε την συγκεκριμένη χώρα σε έκθεση της, η Ουκρανία, η οποία σήμερα διαθέτει μόνο 200 MW, θα διπλασιάσει την ισχύ μέσα στο 2013 και θα προσθέσει ακόμη 500 MW το 2014 και το 2015.

Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, η Ουκρανία προχώρησε στην κατασκευή τουλάχιστον 20 φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 270 MW.

Ειδικά στα τέλη του 2011 ολοκληρώθηκε η κατασκευή της φωτοβολταϊκής μονάδας Perove, 105 MW, στην Κριμαία, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη της Ευρώπης και των χωρών της Μαύρης Θάλασσας.

Το κοινοβούλιο της χώρας υιοθέτησε τέλος στα τέλη Ιουλίου ένα νέο νόμο που αφορά τον τομέα της ενέργειας, ο οποίος επιτρέπει στα νοικοκυριά να πωλούν στην κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού  ηλεκτρική ενέργεια που δεν επιθυμούν να καταναλώσουν και από την άλλη πλευρά υποχρεώνει στην εταιρεία ηλεκτρισμού να αγοράζει τις ποσότητες αυτές που παράγονται από φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες έως 16 kW.

Τα δε νοικοκυριά δεν χρειάζεται να διαθέτουν ειδική άδεια.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία