BACK TO
TOP
Green reports

Νέος νόμος προκαλεί την αύξηση των φ/β στην Ουκρανία

Η Ουκρανία θα ενισχύσει με επιπλέον MW από φωτοβολταϊκά το δίκτυο ηλεκτροδότησης της εντός του 2012 εκτιμά η Macquarie Research δημοσιοποιώντας τις εκτιμήσεις της για τον κλάδο της ηλιακής ενέργειας στη χώρα.

Νέος νόμος προκαλεί την αύξηση των φ/β στην Ουκρανία

0
0
Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές της αγοράς πριν από το 2016 η Ουκρανία θα διαθέτει νέες εγκαταστάσεις φ/β συνολικής δυναμικότητας 1,8 GW, δηλαδή ενέργεια ίση με αυτή που θα παρήγαγαν δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες.  

Η Macquarie Research συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά στην έκθεσή της την Ουκρανία που σήμερα διαθέτει μόνο 200 MW, αναμένεται να διπλασιάσει την ισχύ της εντός του 2013 και θα προσθέσει επιπλέον 500 MW το 2014 και το 2015.

Είναι χαρακτηριστικό πως η χώρα προχώρησε τα τελευταία δύο έτη στην κατασκευή τουλάχιστον 20 φ/β μονάδων ισχύος 270 MW. Ειδικότερα στο τέλος του 2011 ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της φ/β μονάδας  Perove, 105 MW, στην Κριμαία που αποτελεί την μεγαλύτερη μονάδα στην Ευρώπη και στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας.   

Στα τέλη Ιουλίου το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε ένα νέο νόμο που επιτρέπει στα νοικοκυριά να πωλούν στην κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού την ηλεκτρική ενέργεια που δεν έχουν πρόθεση να καταναλώσουν και ταυτόχρονα την εταιρεία ηλεκτρισμού να αγοράζει τις ποσότητες που παράγονται από φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες έως 16 kW. Το εντυπωσιακό είναι πως τα νοικοκυριά δεν απαιτείται να έχουν ειδική άδεια στην παραπάνω διαδικασία
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία