BACK TO
TOP
Green reports

Σε απειλή από τις πολεοδομίες τα φ/β λέει ο ΣΕΦ

Επιστολή παρέμβασης απέστειλε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών στον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Σ. Καλαφάτη, στην οποία επισημαίνεται πως ενώ οι πολεοδομικές ρυθμίσεις σχετικά με τα φ/β έχουν καθοριστεί λεπτομερώς με σειρά νόμων και αποφάσεων, δυστυχώς έχει δημιουργηθεί μία σύγχυση στις Διευθύνσεις Πολεοδομίας σχετικά με το αν θα συνεχιστεί το καθεστώς που ισχύει στην έκδοση εγκρίσεων εργασιών μικρής κλίμακας για φ/β σταθμούς με το νέο Οικοδομικό Κανονισμό.

Σε απειλή από τις πολεοδομίες τα φ/β λέει ο ΣΕΦ

4
0
Ο Σύνδεσμος αναφέρει πως το θέμα λύνεται με την αποστολή μίας διευκρινιστικής εγκυκλίου προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πολεοδομίας, γεγονός το οποίο αναμένεται εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με τον ΣΕΦ η τελευταία πληροφόρηση που υπήρχε ήταν πως η συγκεκριμένη εγκύκλιος θα είχε εκδοθεί στα μέσα Οκτωβρίου προκειμένου να καλύπτει και άλλα θέματα του Οικοδομικού Κανονισμού που υπάρχει ανάγκη διευκρινήσεων.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει πως επειδή το θέμα αφορά σε έργα συνολικής ισχύος εκατοντάδων μεγαβάτ, διακυβεύεται η μη έγκαιρη υλοποίηση σημαντικού αριθμού έργων για τα οποία έχουν ξοδευτεί ήδη αρκετά χρήματα από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και απειλείται ευθέως η βιωσιμότητα των έργων αυτών λόγω παρέλευσης των ισχυουσών προθεσμιών, αποσυντονίζεται η αγορά και υπάρχει σημαντική απώλεια εσόδων για το Δημόσιο.  

Τέλος επισημαίνεται η βαρύτητα και η σημασία της άμεσης παρέμβασης του ΥΠΕΚΑ ώστε το θέμα να λυθεί άμεσα
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία