BACK TO
TOP
Green reports

Ενεργειακή αυτονομία των ποιμνιοστασίων στην Κρήτη

Μικτά συστήματα παραγωγής ενέργειας τα οποία θα αξιοποιούν εναλλακτικά ήλιο και αέρα σε συνδυασμό με την μηχανοκίνητη ηλεκτρογεννήτρια, προτείνει η μελέτη για την ενεργειακή αυτονομία των ποιμνιοστασίων της Κρήτης με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ερώτηση στη βουλή για τις επενδύσεις φ/β από τους αγρότες

3
0

Η μελέτη παραδόθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου (ΣΕΚΝΗ).

Είχε παραγγελθεί  από τον ΣΕΚΝΗ πριν περίπου δυο περίπου χρόνια,  αποτελεί πτυχιακή εργασία του σπουδαστή Γιώργου Φιολιτάκη  του Τ.Ε.Ι. Κρήτης,  Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας και προσφέρθηκε δωρεάν στον ΣΕΚΝΗ από τον ίδιο τον σπουδαστή, τον καθηγητή του ίδιου τμήματος Νίκο Σηφάκη  εισηγητή της εργασίας και την εταιρία "ΑΕΝΑΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ" .

Ο κτηνοτροφικός σύλλογος  τους ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους αλλά και όλους όσοι βοήθησαν στην παροχή στοιχείων και πληροφοριών για την σύνταξη της μελέτης.

Η μελέτη αυτή  αποτελεί τεύχος 58 σελίδων με χάρτες- σχεδιαγράμματα -αναλυτικά τεχνικά και οικονομικά στοιχεία και αναφέρεται σε  μικτά συστήματα παραγωγής ενέργειας τα οποία θα αξιοποιούν εναλλακτικά ήλιο και  αέρα σε συνδυασμό με την μηχανοκίνητη ηλεκτρογεννήτρια.

Η λύση αυτή προτείνεται ιδιαίτερα σε  κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις απομακρυσμένων περιοχών από τα δίκτυα της ΔΕΗ όπου το κόστος  είναι απαγορευτικό για τους κτηνοτρόφους και οι   περιβαλλοντικές επιπτώσεις από  την εγκατάσταση των δικτύων  μεταφοράς ενέργειας της ΔΕΗ μεγάλες.

Στο επόμενο διάστημα ο ΣΕΚΝΗ θα προβεί στην αξιολόγηση της μελέτης και αν υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον θα προκαλέσει ενημερωτική ημερίδα.

Διαβάστε τη σχετική μελέτη

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία