BACK TO
TOP
Green reports

Χρυσώνουν το χάπι με τα δάνεια για φ/β

Tρόπους για να «χρυσώσουν το χάπι» της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά αναζητούν στην κυβέρνηση την ώρα που παραγωγοί και εταιρείες φωτοβολταϊκών ετοιμάζουν προσφυγές προκειμένου να προσβάλουν τη νομιμότητα του μέτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκεται σε επαφές με τις τράπεζες με στόχο την επιμήκυνση των δανείων που έχουν οι επενδυτές λάβει ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα μαζικών πτωχεύσεων.

Χρυσώνουν το χάπι με τα δάνεια για φ/β

3
0
Το θέμα χειρίζεται ο υφυπουργός, Μάκης Παπαγεωργίου και το επιτελείο και η βασική επιδίωξή του είναι να επιτευχθεί επιμήκυνση των δανείων τουλάχιστον για το διάστημα που προβλέπεται να ισχύσει η έκτακτη εισφορά, δηλαδή δύο ή τρία χρόνια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η καταρχήν ανταπόκριση από την πλευρά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι θετική δεδομένου ότι και τα ίδια αναγνωρίζουν ότι με την επιβολή της εισφοράς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα δάνεια που έχουν χορηγήσει να μην αποπληρωθούν εγκαίρως. Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα υπάρξουν τελικές αποφάσεις ή ανακοινώσεις προτού κλείσει το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης.

Πάντως, οι ενέργειες αυτές δε φαίνεται να… πτοούν τους παραγωγούς οι οποίοι εξετάζουν όλες τις διαθέσιμες νομικές επιλογές προκειμένου να προσβάλουν τη νομιμότητα του μέτρου, τόσο στο εσωτερικό (Συμβούλιο της Επικρατείας) όσο και στο εξωτερικό (Ευρωπαϊκά δικαστήρια).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου έχει προγραμματισθεί ημερίδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στο πλαίσιο της οποίας  οι φορείς του κλάδου θα συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία