BACK TO
TOP
Green reports

«Λύση» από την Τράπεζα Πειραιώς για τα φ/β της ΕΑΣ Αγρινίου

Την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος δανειοδότησης αγροτικών φ/β ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου κ. Κουτσουπιάς.

Παίρνουν όρους σύνδεσης οι αγρότες του Αγρινίου

1
0

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου από το Παπαστράτειο Μέγαρο, δεσμεύτηκε σχετικά με τη συνέχιση του εγχειρήματος εξασφάλισης της απαιτούμενης επιδότησης και για τη δεύτερη φάση του προγράμματος. Η χρηματοδότηση των 450 αγροτών που έχουν πάρει εγκρίσεις δανείων από την ΑΤΕ Leasing, προέκυψε τελικά από την Τράπεζα Πειραιώς, και ανήλθε στα 56 εκατ. ευρώ.

Η αναφορά του κ. Κουτσουπιά στο εγχείρημα της Ένωσης Αγρινίου για τη διαχείριση του προβλήματος με τα φωτοβολταϊκά  που προβλέπονται στην δεύτερη φάση του προγράμματος, προοιώνισε μια χρηματοδότηση για επόμενα έργα που πρέπει να γίνουν μέχρι τον Μάρτιο, κάτι που προέκυψε στη βάση της συνάντησης με τον αντιπρόεδρο της Πειραιώς. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια δέσμευση από πλευράς του αντιπροέδρου, παρά μόνο μια συμφωνία να ξεκινήσει η διαδικασία αρχές Δεκεμβρίου, εντούτοις διαφάνηκε η δυνατότητα να  επέλθει  συμφωνία, μέσα όμως από αγώνα και σκληρή προσπάθεια.

  Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κουτσουπιά, κύριο χαρακτηριστικό της όλης προσπάθειας είναι το ομαδικό πνεύμα και η καλή οργάνωση. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

"Καταφέραμε ως Ένωση να πάρουμε χρηματοδότηση την στιγμή που η τράπεζα Πειραιώς δεν έχει δώσει πουθενά αλλού, αυτό δείχνει ότι η ομαδική δουλεία μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα".

Ύστερα από την κατάδειξη του οικονομικού οφέλους και των αναπτυξιακών ευκαιριών που απορρέουν από την έγκριση του παραπάνω ποσού, δεν παρέλειψε να καταθέσει τις αντίθετες απόψεις του. Έτσι, αναφερόμενος στην εξαίρεση των αγροτών από το χαράτσι, έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας στην περεταίρω συνέχιση και βιωσιμότητα του έργου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία