BACK TO
TOP
Green reports

Επιχειρήσεις φ/β ζητούν παρέμβαση Κομισιόν για τα αναδρομικά μέτρα

Όμιλος 70 επιχειρήσεων του ευρωπαϊκού κλάδου των φωτοβολταϊκών (φ/β) κάλεσε με επιστολή του την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση ενάντια στις αποφάσεις με αναδρομικό χαρακτήρα που λαμβάνουν κράτη-μέλη, όπως η Ελλάδα, και στρέφονται κατά της ανάπτυξης του κλάδου.

Τα τεστ των Γερμανών περνάει για 1η φορά κινέζικο φ/β

1
0

Η επιστολή εστάλη στον Επίτροπο Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, από εταιρείες όπως η Bosch, η Kyocera και η General Electric και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που ελήφθησαν τόσο στην χώρα μας, όσο και στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Βουλγαρία.

Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με τις εταιρείες, ότι το 2010 η ισπανική κυβέρνηση εφήρμοσε αναδρομικές διατάξεις για τα φ/β, ενώ φέτος η Βουλγαρία έπραξε το ίδιο για τα τέλη σύνδεσης και η Ελλάδα επέβαλε την γνωστή έκτακτη εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων.

Στην επιστολή αναφέρεται σχετικά:

«Τέτοιου είδους μέτρα βλάπτουν σοβαρά το επενδυτικό κλίμα για τις ΑΠΕ, αλλά και εν γένει, όχι μόνο στις συγκεκριμένες χώρες, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Συνεπώς, σας καλούμε να αντιδράσετε στις εν λόγω αποφάσεις και να χρησιμοποιήσετε τα νομικά μέσα που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να σταματήσει αυτή η τάση, η οποία απειλεί το κλίμα εμπιστοσύνης που χρειάζεται στην Ευρώπη για να έρθουν κι άλλοι επενδυτές».

Πηγή: energia.gr



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία