BACK TO
TOP
Green reports

Θετικό κλίμα για λύση στα φωτοβολταϊκά μέσω Σχεδίων Βελτίωσης

Την ένταξη όλων των φωτοβολταϊκών πάρκων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής στα Σχέδια Βελτίωσης και συγκεκριμένα στον άξονα -1- και στην δράση -121 θα ζητήσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών σε συνάντηση που θα έχει εντός ολίγου με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Από 5% έως 22% το «κούρεμα» στις ταρίφες των φ/β

3
0

Το ραντεβού μετατέθηκε για τις 15:45 καθώς νωρίτερα αντιπροσωπεία του Συνδέσμου με επικεφαλής τον πρόεδρο, Κ. Σπανούλη είχε συνάντηση στο Μαξίμου με δυο εξειδικευμένους σε θέματα της αγοράς ενέργειας συμβούλους του πρωυπουργού. Όπως μεταφέρει στο Αgronews ο κ. Σπανούλης, το κλίμα ήταν θετικό και από το πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχει διάθεση να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Σπανούλη, σκοπός του Συνδέσμου είναι μέσω τροποποιητικής της παλαιότερης απόφασης να ενταχθούν στα Σχέδια Βελτίωσης τα 1.400-1.500 αγροτικά φωτοβολταϊκά που έχουν υλοποιηθεί ως σήμερα. Ο ίδιος σημειώνει ότι οι πόροι μπορούν να προέλθουν από το μεγάλο αναπορρόφητο ποσό της τάξης των 800 εκατ. ευρώ του προγράμματος τα οποία έτσι θα απορροφηθούν άμεσα. Προσθέτει ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να εκληφθεί και ως εξισορρόπηση της έκτακτης εισφοράς του 30% επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών που έχει επιβάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο Σύνδεσμος ακόμα ζητάει:

- Να να μην προσμετράται η έκτακτη εισφορά του 30% στη φορολόγηση του καθαρού αγροτικού εισοδήματος.

- Τροποποίηση των δανειακών συμβάσεων στα πραγματικά επιτόκια που επικρατούν στην αγοράς.

- Συντόμευση της πληρωμής των παραγωγών από το ΛΑΓΗΕ σε δίμηνο έναντι επταμήνου που ισχύει σήμερα λόγω αδυναμίας εξόφλησης του ΦΠΑ, αλλά και συμψηφισμό του ΦΠΑ με τα ανεξόφλητα τιμολόγια του ΛΑΓΗΕ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία