BACK TO
TOP
Green reports

Η βιώσιμη γεωργία μπορεί να σώσει το περιβάλλον

Η αλλαγή των γεωργικών πρακτικών θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, υποστηρίζει στην πρόσφατη έκθεση του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ, που παρουσιάστηκε στο Βερολίνο στις 5 Νοεμβρίου.

Η βιώσιμη γεωργία μπορεί να σώσει το περιβάλλον

3
0
Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει τη γεωργία ως πιθανό πεδίο εξοικονόμησης ρύπων.

Για το λόγο αυτό συνιστά τη μετάβαση σε ηπιότερες μορφές γεωργίας, ώστε να μην απαιτείται εντατικό όργωμα, αλλά να αναζωογονείται το χώμα με τη βοήθεια των σπαρτών της προηγούμενης χρονιάς.

Όταν η Αργεντινή εφάρμοσε αυτό το είδος αγρανάπαυσης, τη δεκαετία του ’90, απέφυγε εκπομπές 100 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα. «Οι ιδέες για τη βιώσιμη γεωργία για ολόκληρο τον κόσμο ταιριάζουν με τις ιδέες για έλεγχο των ρύπων ως το 2020»,υποστήριξε ο δρ Ζόζεφ Αλκάμο του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ.

Πιο κοντά στην υπερθέρμανση του πλανήτη
«Κάθε μέρα είναι όλο και λιγότερο πιθανό να επιτύχουμε το στόχο  περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 2 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια του αιώνα», δήλωσε ο ερευνητής στο Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και Ασφαλείας, Ολιβερ Γκέντεν. «Οι εκπομπές συνεχίζουν να αυξάνονται παρόλο που πρέπει να πέσουν κατακόρυφα».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία