BACK TO
TOP
Green reports

Περισσότερους πόρους κατά της κλιματικής αλλαγής ζητά η Ευρωβουλή

Ένας οδικός χάρτης που περιλαμβάνει τις θέσεις της Ευρωβουλής για την 21η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών (COP21), που θα διεξαχθεί στο Παρίσι τον Δεκέμβρη του 2015, συζητήθηκε από τα Μέλη της, την Λετονική Προεδρία και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μιγκέλ Κανιέτε, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου.

Περισσότερους πόρους κατά της κλιματικής αλλαγής ζητά η Ευρωβουλή

0
0
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι ευρωβουλευτές τόνισαν  ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η χρηματοδότηση για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή των χωρών σε αυτήν. Απαραίτητη είναι επίσης και η συμβολή του διπλωματικού τομέα στο να μεσολαβήσει έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι εταίροι να δεσμευτούν για περαιτέρω προσπάθειες μετριασμού των κλιματικών μεταβολών

Πολλοί κάλεσαν προς ταχεία ενίσχυση του «Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της Ε.Ε.» (EU ETS). Νέα νομοθετική ρύθμιση συζητείται ήδη από την Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Ακόμα, μερικοί ευρωβουλευτές προειδοποίησαν ότι η Ευρώπη μπορεί να βρεθεί μπροστά στο ενδεχόμενο να πρέπει να χάσει τη βιομηχανική της βάση εξαιτίας της μη συμμόρφωσης άλλων λιγότερο φιλικών προς το περιβάλλον χωρών, μιλώντας για μια «διαρροή εκπομπών».

Επισημαίνεται, ότι η 21η Διάσκεψη των μελών των ΗΕ για τη νέα Σύμβαση-Πλαίσιο για την Κλιματική Αλλαγή είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων της Σύμβασης και στοχεύει στο να αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον πρωτόκολλο του Κιότο με τη νέα αναμενόμενη Σύμβαση. Όλες οι κυβερνήσεις των κρατών που είναι μέλη στη Σύμβαση εκπροσωπούνται στη Διάσκεψη, όπου κρίνουν και καθορίζουν την εφαρμογή της.

(Πηγή: .europarl.europa.eu)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία