BACK TO
TOP
Green reports

FAO: Επενδύσεις στη γεωργία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Η γεωργία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη μείωση της φτώχειας και της πείνας αλλά και στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ανέφερε η Μαρία Ελένα Σεμέντο, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του FAO-Υπεύθυνη για τους Φυσικούς Πόρους.

FAO: Επενδύσεις στη γεωργία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

1
0
Η γεωργία μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής, ανέφερε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας της στα Ηνωμένα Έθνη. Η Σεμέντο βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην τελετή υπογραφής της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή ενώ λόγω της ιδιότητάς της έχει παραβρεθεί και σε άλλα υψηλής σημασίας γεγονότα
Περίπου 175 χώρες υπέγραψαν την ιστορική συμφωνία-που επιτεύχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη γαλλική πρωτεύουσα-σε μια τελετή στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών με οικοδεσπότη τον Γενικό Γραμματέα Μπαν Κι Μουν.
Η Συμφωνία αναγνωρίζει «τη θεμελιώδη προτεραιότητα της διαφύλαξης της ασφάλειας τροφίμων και του τέλους της πείνας καθώς και τα συγκεκριμένα τρωτά σημεία των συστημάτων παραγωγής τροφίμων στον απόηχο της κλιματικής αλλαγής».
Τονίζει επίσης την ανάγκη για «αύξηση των προσπαθειών για να ξεπεραστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με έναν τρόπο που δεν θα απειλεί την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων».

Ο αντίκτυπος στη γεωργίαΗ γεωργία είναι ένας από τους βασικούς τομείς της οικονομίας που έχει σοβαρά επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή. Το πρόσφατο φαινόμενο Ελ Νίνιο αποτελεί ισχυρή απόδειξη γι αυτό, όπως ανέφερε η Σεμέντο. Η συμφωνία έρχεται σε μια εποχή όπου 60 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν επηρεαστεί από τις κλιματικές αλλαγές του Ελ Νίνιο, ενώ ιδιαίτερα έχουν πληγεί οι φτωχοί και οι αγρότες που κατέχουν μικρές ιδιοκτησίες, δήλωσε η Σεμέντο.

Ο ρόλος των αγροτώνΚατά τη διάρκεια ομιλιών σε διάφορες εκδηλώσεις, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του FAO, επανέλαβε τον κρίσιμο ρόλο των αγροτών στην εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας. «Η φτώχεια και η πείνα έχουν παρόμοιες αιτίες και συχνά συνδέονται και γι αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινού. Το τέλος της ακραίας φτώχειας, της πείνας και άλλων μορφών υποσιτισμού ως το 2030 είναι ο στόχος. Αυτό αφορά σχεδόν το 80% των πολύ φτωχών και πεινασμένων ανθρώπων που ζουν σε αγροτικές περιοχές, τις αγρότισσες, τους νέους και τους μικροιδιοκτήτες γης» ανέφερε η Σεμέντο

(Πηγή: fao.org
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία