BACK TO
TOP
Green reports

Σε βάθος δεκαετιών η διείσδυση ΑΠΕ στην Πολωνία

Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να αναγνωρίσουν ότι η Πολωνία δεν δύναται να αναλάβει περισσότερες δεσμεύσεις ως προς την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής απηύθυναν μέλη του Πολωνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου. Αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα στα πλαίσια του συνεδρίου με αντικείμενο την πολιτική διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής.

Σε βάθος δεκαετιών η διείσδυση ΑΠΕ στην Πολωνία

4
0
Η προαναφερθείσα ομάδα εκπροσώπων διαφόρων επιχειρηματικών συμφερόντων επεσήμανε ότι το Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών της ΕΕ και τα μέτρα στα οποία μεταφράζονται οι εν λόγω δεσμεύσεις συνοδεύονται από απειλές για την οικονομία και την κοινωνία, λόγω της αύξησης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά τον Bolesław Jankowski, εισηγητή του συνεδρίου, τα πολωνικά νοικοκυριά δαπανούν το 9% του προϋπολογισμού τους για την προμήθεια ενέργειας, ποσοστό διπλάσιο εκείνου που δαπανούν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι. Ο ίδιος εισηγητής σημείωσε ότι οι πιο ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ έχουν τη δυνατότητα να μετακυλήσουν το αυξημένο κόστος ενέργειας στα άτομα αντί για τις επιχειρήσεις, προστατεύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους

Ο Υφυπουργός Ενέργειας Michał Kurtyka, που έλαβε μέρος στο ίδιο συνέδριο, δήλωσε ότι η μετάβαση της Πολωνίας σε ένα μοντέλο στηριζόμενο στις ΑΠΕ θα πρέπει να γίνει σε βάθος αρκετών δεκαετιών και ότι η χώρα χρειάζεται μια συγκεκριμένη κατάλληλη προσέγγιση όσον αφορά την υλοποίηση της πολιτικής αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής
(Πηγή: Οικονομικό & Επιχειρηματικό Ενημερωτικό Δελτίο Πολωνίας, Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βαρσοβία, Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία