BACK TO
TOP
Green reports

Συστήνεται Ομάδα Εργασίας για βιοποικιλότητα στα τρόφιμα

Στόχος η προετοιμασία της πρώτης έκθεσης για τη βιοποικιλότητα σε τρόφιμα και γεωργία.

Νέα Ομάδα Εργασίας για τα Αρωματικά Φυτά

5
0

Συστήνεται δεκαμελής Ομάδα Εργασίας για την επίβλεψη της προετοιμασίας της 1ης Εθνικής Έκθεσης για την κατάσταση της βιοποικιλότητας στα τρόφιμα και τη γεωργία, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Ομάδα Εργασίας δύναται να συντονίζει εξωτερικούς φορείς (πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, βοτανικούς κήπους, κτλ.) με στόχο τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων για την συγγραφή της σχετικής έκθεσης.

Να σημειωθεί ότι η θητεία του προέδρου και των μελών της ομάδας  ορίζεται σε ένα έτος.

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση για την Ομάδα Εργασίας για σύνταξη έκθεσης βιοποικιλότητας στα τρόφιμα και τη γεωργια.pdf

Στην εν λόγω απόφαση αναφέρονται τα εξής:

1. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνιστάται Ομάδα Εργασίας που συγκροτείται από τους:

α) Δημήτριο Δάβαρη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α΄, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως Πρόεδρο, χωρίς αναπληρωτή.

β) Χαραλαμπία Χριστοδούλου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α’ προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Φυσικού Κεφαλαίου της Γεωργίας, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή.

γ) Βασιλική Μαμά, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α΄, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτής τον Μιχαήλ Γκιλάκη, υπάλληλο του ιδίου κλάδου και Διεύθυνσης, με βαθμό Β΄ .

δ) Ειρήνη Δαρζέντα, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ1 Γεωπονικού, με βαθμό Α΄, της Διεύθυνσης Ζωικών Γενετικών Πόρων και Κτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια αυτής την Ελισάβετ Ηλιοπούλου, υπάλληλο του ίδιου κλάδου, βαθμού και Διεύθυνσης, προϊσταμένη του Τμήματος Ζωικών Γενετικών Πόρων Βοοειδών, Χοίρων, Μονόπλων και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών.

ε) Ισιδώρα Καραμπούλα, υπάλληλο ειδικότητας ΠΕ4 Ιχθυολόγων, με βαθμό Α΄, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης Υδατοκαλλιεργειών, της Διεύθυνσης Υδατοκαλλιεργειών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια αυτής τη Μαρία Οικονόμου, υπάλληλο της ίδιας ειδικότητας, βαθμού και σχέσης εργασίας, προϊσταμένη του Τμήματος Ανάπτυξης Συλλεκτικής Αλιείας, της Διεύθυνσης Αλιείας και Διαχείρισης Αλιευτικών Πόρων.

στ) Φωτεινή Μυλωνά, Γεωπόνο, Τακτική Ερευνήτρια, στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια αυτής την Αναστασία Καργιωτίδου, Γεωπόνο, Δόκιμη Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, του ίδιου Οργανισμού.

ζ) Χριστίνα Λίγδα, Γεωπόνο, Αναπληρώτρια Ερευνήτρια, στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτής τον Δημήτριο Τσιώκο, Γεωπόνο, Δόκιμο Ερευνητή, στο Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, του ίδιου Οργανισμού.

η) Σωτήριο Κυπαρίσση, Βιολόγο – Ιχθυολόγο, Δόκιμο Ερευνητή, στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ», ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια αυτού τη Χρυσούλα Γκουμπίλη, Χημικό, Δόκιμη Ερευνήτρια, στο ίδιο Ινστιτούτο και Οργανισμό.

θ) Αλεξάνδρα Σολωμού, Γεωπόνο, Δόκιμη Ερευνήτρια, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» , ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή αυτής τον Κωνσταντίνο Σπανό, Δασολόγο, Τακτικό Ερευνητή στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, του ίδιου Οργανισμού.

ι) Νικόλαο Μονοκρούσο, Βιολόγο, Δόκιμο Ερευνητή, στο Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή.

2. Γραμματέα της Ομάδας Εργασίας ορίζουμε τη Βασιλική Μαμά, χωρίς αναπληρωτή.

3. Έργο της Ομάδας είναι η επίβλεψη της προετοιμασίας της 1ης Εθνικής Έκθεσης για την κατάσταση της βιοποικιλότητας στα τρόφιμα και τη γεωργία. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Ομάδα Εργασίας δύναται να συντονίζει εξωτερικούς φορείς (πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, βοτανικούς κήπους, κτλ.) με στόχο τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων για την συγγραφή της σχετικής έκθεσης.

4. Η θητεία του Προέδρου και των μελών της ομάδας εργασίας ορίζεται σε ένα (1) έτος.

5. Η Ομάδα Εργασίας είναι μη αμειβόμενη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία