BACK TO
TOP
Green reports

Απειλούνται με κλείσιμο τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια

Στο προσωρινό κλείσιμο θερμοηλεκτρικών εργοστασίων ηλεκτρικού ρεύματος οδηγεί η αύξηση της θερμοκρασίας του νερού και η μείωση της ροής των ποταμών.

Απειλούνται με κλείσιμο τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια

2
2
Τα συγκεκριμένα φαινόμενα είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια χρειάζονται τεράστιους όγκους νερού για την ψύξη τους. Το πρόβλημα λοιπόν σύμφωνα με νέα έρευνα που συγχρηματοδοτήθηκε από  την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Climate Change αναφέρει πως ακόμα και αν μεταφορά στις ΑΠΕ είναι ταχεία η παραγωγή ενέργειας από θερμοηλεκτρικές μονάδες θα μειωθεί από 4% έως και 19% μέχρι το 2060.

Στον ευρωπαϊκό χώρο τα εργοστάσια θερμοηλεκτρικής ενέργειας είναι υπεύθυνα για το 75% περίπου των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια και αντιστοιχούν στο 40% της κατανάλωσης γλυκού νερού που καταλήγει στα ποτάμια μετά το πέρασμα του από τα εργοστάσια. Το νερό όμως λιγοστεύει εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής και είναι όλο και περισσότερο θερμότερο. Ο  Ντένις Λέτενμαγιερ του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και μέλος της ερευνητικής ομάδας υπογραμμίζει πως «η έρευνα δείχνει ότι η εξάρτησή μας από τη θερμική ψύξη είναι κάτι που θα αναγκαστούμε να επανεξετάσουμε», και συνεχίζει προειδοποιώντας πως τα τελευταία χρόνια ήδη παρουσιάζονται προβλήματα  με τον πυρηνικό σταθμό του Μπράουνς Φέρι στην Αλαμπάμα να είναι απαραίτητο να κλείσει περισσότερο από δύο φορές από το περασμένο καλοκαίρι εξ αιτίας της αυξημένης θερμοκρασίας των υδάτων του ποταμού Τενεσί.
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

10-02-2014 17:58Αννα

Είναι τελειο

Απάντηση

06-06-2012 16:50Or8ografos

...ς και είναι όλο και περισσότερο θερμότερο... Γεία σου ρε agronews, απο τα χωράφια τον μαζέψατε !!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία