BACK TO
TOP
Green reports

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αξία μίας περιοχής

Στους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την αξία μιας περιοχής επικεντρώνει έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία παρουσιάστηκε στο 9ο Συνέδριο του περιοδικού RE+D.

Σταδιακή απελευθέρωση πλειστηριασμών από το 2013 με 25.000 ακίνητα

0
0

Ειδικότερα, έχοντας ως βάση τις τιμές των διαμερισμάτων σε δήμους της Νότιας και Βόρειας Αττικής η έρευνα επιχειρεί να μετρήσει τον ρόλο που έχει η θέση ενός ακινήτου στην αξία.

Παράγοντας που όπως ανέφερε η κ. Βασιλική Βλαχοστεργίου, οικονομολόγος του Τμήματος Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων της ΤτΕ, είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την διαμόρφωση της αξίας μιας περιοχής αλλά και πολύ δύσκολος να υπολογιστεί.

Συγκεκριμένα, από πέντε παράγοντες που εξέτασε η έρευνα της διαπιστώθηκε πως το χτισμένο περιβάλλον, δηλαδή η ποιότητα των ιδιωτικών και δημόσιων κλειστών ή ανοιχτών χώρων είναι ο πιο σημαντικός.

Η διαφορά μιας μονάδας στην βαθμολόγηση της συγκεκριμένης αξίας μπορεί να σημαίνει και αύξηση της τάξης του 33% στην αξία ενός διαμερίσματος.

Σύμφωνα με την έρευνα, σημαντικός επίσης παράγοντας είναι και η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος με την διαφορά μιας μονάδας στην βαθμολόγηση να «μεταφράζεται» σε διαφορά αξίας 12%.

Αρνητικά επηρεάζει την αξία μιας περιοχής ο συντελεστής δόμησης με τη διαφορά μιας μονάδας στην βαθμολογία να ισούται με πτώση 10% στην αξία μιας περιοχής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία