BACK TO
TOP
Green reports

Προς υλοποίηση το σχέδιο αποχέτευσης στο Συκούρι Λαρίσης

Ολοκληρώθηκαν οι υπογραφές για τη ανάληψη μελέτης που στοχεύει στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στο Συκούριο του Νομού Λαρίσης, έργο που θα υλοποιηθεί μεταξύ του Δήμου Τεμπών και του Δήμου Λαρισαίων και υπολογίζεται να κοστίσει συνολικά 6.100.000 ευρώ τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΚΑ.

Προς υλοποίηση το σχέδιο αποχέτευσης στο Συκούρι Λαρίσης

0
0

Η σύμβαση έργου υπογράφηκε εχθές από τους δύο Δημάρχους Απ. Καλογιάννη και Κώστα Κολλάτο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου μελετητικής ομάδας Αν. Μαντέλο.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της εν λόγω σύμβασης στο δημαρχείο Λαρίσης ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος δήλωσε:

«Είναι γνωστές οι προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών ιδιαίτερα στην κατεύθυνση της βελτίωσης των βασικών υποδομών με έργα ουσίας και άμεσης απόδοσης που δίνουν προστιθέμενη αξία στον τόπο μας.

Η σύμβαση της μελέτης που υπογράψαμε σήμερα (χθες) είναι το εφαλτήριο ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου το οποίο αναμένουμε:

  • Να δώσει ολοκληρωτική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των οικιακών λυμάτων του Συκουρίου και ενδεχομένως μελλοντικά και άλλων μικρότερων οικισμών.

  • Να συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, και ιδιαιτέρως του υπόγειου υδροφορέα, από τη ρύπανση που υφίσταται σήμερα, μέσα από τη βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων της περιοχής.

  • Να συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή, η οποία υδρεύεται εξ ολοκλήρου από τα υπόγεια ύδατα.

  • Να οδηγήσει στην επαναχρησιμοποίηση των αστικών λυμάτων σε διάφορες χρήσεις».

Αναλυτικότερα ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στις 301.346 ευρώ και η υπογραφείσα σύμβαση στις 175.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΚΑ ενώ στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές, τοπογραφικές, χημικές, αρχιτεκτονικές, στατικές, υδραυλικές και άλλες μελέτες για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Συκουρίου, του αγωγού μεταφοράς των ακαθάρτων και της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων με το απαραίτητο κτίριο διοίκησης - έργων συνολικού προϋπολογισμού 6.100.000 ευρώ τα οποία επίσης θα χρηματοδοτηθούν επίσης από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΚΑ.

Την εκπόνηση της μελέτης ανέλαβε η ανάδοχη ομάδα η οποία αποτελείται από τους ΦΟΡΕΑΣ Ε.Ε. - Παπαναστασίου Γ. – Αργυρούλη Φ. – Καλτσά Ε. – Σκυλοδήμου Θ. Δ. – Χονδροδήμο Κ., ενώ την επίβλεψη της εκπόνησης της μελέτης θα έχει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων με διευθύντρια την κ. Ε. Γιοβρή και το Τμήμα Έργων – Υποστήριξης Δήμων με προϊστάμενο τον κ. Χ. Ντάγια, με τη συνδρομή του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τεμπών με προϊσταμένη την κ. Γ. Τσιτσιουβά και την υπάλληλο του τμήματος κ. Β. Μπαρμπούτη, αποδεικνύοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία