BACK TO
TOP
Green reports

Εκτός λειτουργίας η μονάδα Πτολεμαίδα ΙΙΙ της ΔΕΗ

Η Κομισιόν απέρριψε τελεσίδικα το αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης για επαναλειτουργία της μονάδας «Πτολεμαΐδα ΙΙΙ». Το αίτημα είχε κατατεθεί από τον περασμένο Μάιο χωρίς ωστόσο να υπάρχει σύμφωνη γνώμη από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας που θεωρούσαν την ιδέα επικίνδυνη για το περιβάλλον της περιοχής και την υγεία των κατοίκων.

 Αναβλήθηκε η έκτακτη ειδική συνέλευση της ΔΕΗ

2
0
Η WWF που ήταν εξαρχής αντίθετη στην κατάθεση της αίτησης αναφέρει ότι η συγκεκριμένη μονάδα της ΔΕΗ είναι η πιο γηρασμένη και σταμάτησε να λειτουργεί το 2014, 13 μήνες την λήξη των περιβαλλοντικών της όρων.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όλες οι λιγνιτικές μονάδες της Πτολεμαίδας έπρεπε να αποσυρθούν μέχρι τις 31.12.2015. Αυτό, ωστόσο, βρίσκει αντίθετη την τοπική κονωνία που μέσω των πολιτικών της εκπροσώπων άσκησε πιέσεις για την κατάθεση αίτησης επαναλειτουργίας στην Ευρωπαική Ενωση

Η μονάδα εκτός από τη χαμηλή της ενεργειακή απόδοση  εκπέμπει σωματίδια που υπερβαίνουν, κατά παραπάνω από 2 φορές, το όριο των 460 τόνων, το οποίο πρέπει να τηρεί σύμφωνα με το  Εθνικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών (μέσος όρος 2009-2013: 1093 τόνοι/έτος)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία