BACK TO
TOP
Green reports

Μείωση 80% σε εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από την προστασία των εδαφών

Τα παγκόσμια εδάφη μπορούν να αποθηκεύσουν επιπλέον 8 δισ. τόνους αερίων του θερμοκηπίου, βοηθώντας στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με επιστήμονες των Πανεπιστημίων του Εδιμβούργου και του Αμπερντίν.

Μείωση 80% σε εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από την προστασία των εδαφών

6
0
Ειδικότερα, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η υιοθέτηση των τελευταίων τεχνολογιών και οι πρακτικές βιώσιμης διαχείρισης της γης σε παγκόσμια κλίμακα μπορεί να επιτρέψουν στην αποθήκευση σε αγροτική γη και σε φυσικά άγρια μέρη περισσότερων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Με άλλα λόγια, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η καλλιέργεια φυτών με πιο βαθιά ριζικά συστήματα, η χρήση βιολογικών λιπασμάτων και οι βιώσιμες αγροτικές πρακτικές θα βοηθήσουν τα εδάφη να αποθηκεύσουν περίπου 80% των ετήσιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Τα εδάφη αλλάζουν την ατζέντα της κλιματικής αλλαγής«Πιθανόν έχει παραβλεφθεί η σημασία των εδαφών. Μπορούν να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες άνθρακα εκεί όπου μεγαλώνουν δέντρα. Επίσης, είναι δύσκολο να μετρηθούν εύκολα οι αλλαγές σε άνθρακα στο έδαφος καθώς είναι αργές και προσπαθούμε να μετρήσουμε μια μικρή αλλαγή σε ένα μεγάλο υπόβαθρο. Αλλά μετά το Διεθνές Έτος των εδαφών το 2015, και την πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης για αύξηση των αποθεμάτων άνθρακα στα εδάφη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής  που συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής του Παρισιού τον περασμένο Δεκέμβριο για το κλίμα, τα εδάφη είναι τώρα σταθερά στην ατζέντα της κλιματικής αλλαγής.», τόνισε ο καθηγητής Πέτε Σμιθ του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι και προηγούμενες έρευνες δείχνουν ότι τα εδάφη σήμερα «κλειδώνουν» περίπου 2,4 τρισεκατομμύρια τόνους αερίων του θερμοκηπίου, τα οποία είναι αποθηκευμένα υπόγεια ως σταθερή οργανική ύλη

(Πηγή: farming.co.uk)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία