BACK TO
TOP
Green reports

Διπλασιασμός της «πράσινης» βιομηχανίας μέχρι το 2020 για Κίνα

Η κυβέρνηση της Κίνας εκτιμά ότι η αξία της «πράσινη» βιομηχανίας της Κίνας, η οποία περιλαμβάνει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, θα διπλασιαστεί ως το 2020.

Διπλασιασμός της «πράσινης» βιομηχανίας μέχρι το 2020 για Κίνα

3
0
Η αξία της παραγωγής της βιομηχανίας εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος θα αυξηθεί από 4,5 τρις γιουάν (610 δις ευρώ) πέρυσι σε περισσότερα από 10 τρις (1,36 τρις ευρώ) ως το 2020, αυξάνοντας το μερίδιο της στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν από 2,1% σε 3%

Σε δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Χου Ζουκάι, αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας, δήλωσε ότι η βιομηχανία σήμερα απασχολεί περισσότερους από 30 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η είδηση ​​ενισχύει τις προσδοκίες ότι η Κίνα μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μετά την εκλογή του σκεπτικιστή της κλιματικής αλλαγής, Ντόναλντ Τραμπ, στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η Κίνα ελπίζει ότι οι μεγάλες δαπάνες στον τομέα του περιβάλλοντος όχι μόνο θα αναστρέψουν μέρος της ζημιάς που έγινε από περισσότερες από τρεις δεκαετίες ιλιγγιώδους οικονομικής ανάπτυξης, αλλά θα βοηθήσει επίσης να διαφοροποιηθεί η οικονομία της χώρας, που κυριαρχείται από τη βαριά βιομηχανία.

Οι συνολικές επενδύσεις στον τομέα της πρόληψης της ρύπανσης αναμένεται να φτάσουν τα 8-10 τρις γιουάν κατά την περίοδο 2016-2020, σύμφωνα με ανεξάρτητους αναλυτές. Οι δαπάνες ανήλθαν σε 4,3 τρις γιουάν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πέντε ετών, σε ποσοστό 1,45% του ΑΕΠ.

Η κινεζική κυβέρνηση ενέκρινε επίσης ένα πενταετές σχέδιο για το περιβάλλον νωρίτερα αυτό το μήνα, υποσχόμενη να προβεί σε σημαντικές περικοπές στις συνολικές εκπομπές και να θέσει τους περιβαλλοντικούς κινδύνους υπό αποτελεσματικό έλεγχο ως το 2020.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία