BACK TO
TOP
Green reports

Μετάβαση σε 100% ΑΠΕ δεσμεύτηκαν 25 πόλεις των ΗΠΑ

Η πόλη Μάντισον στην πολιτεία του Γουισκόνσιν και η Άμπιτα Σπρινγκς στην πολιτεία της Λουιζιάνα είναι οι δύο τελευταίες αμερικανικές πόλεις που αποφάσισαν τη μετάβαση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μετά από αντίστοιχες ψηφοφορίες στα δημοτικά τους συμβούλια την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τις πρώτες πόλεις στις αντίστοιχες πολιτείες τους που προχωρούν σε αυτή τη δέσμευση, αλλά ακολουθούν 23 άλλες πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετάβαση σε 100% ΑΠΕ δεσμεύτηκαν 25 πόλεις των ΗΠΑ

0
0

Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται μεγάλες πόλεις όπως το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και το Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, αλλά και μικρότερες όπως το Τζόρτζταουν στο Τέξας και το Γκρίνσμπεργκ στο Κάνσας, που έχουν δηλώσει παρόμοιους στόχους.

 

Το Μάντισον είναι η μεγαλύτερη πόλη στις μεσοδυτικές πολιτείες που δεσμεύεται για 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα ένα ψήφισμα για τη διάθεση 250.000 δολαρίων έως τις 18 Ιανουαρίου για την επίτευξη αυτών των στόχων.

 

Μετά από μία επίσης ομόφωνη απόφαση, η Άμπιτα Σπρινγκς έθεσε ως στόχο να παρέχει το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας της πόλης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2030.

 

Οι ψήφοι στις δύο πόλεις δείχνουν την αυξανόμενη διακομματική υποστήριξη για ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ενδεικτικά, στις εκλογές του Νοεμβρίου, περισσότερο από το 70% των ψηφοφόρων του Μάντισον υποστήριξαν τη Χίλαρι Κλίντον, έναντι του 75% των ψηφοφόρων της εκλογικής περιφέρειας που ανήκει η Άμπιτα Σπρινγκς, που ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Εξάλλου, αυτή την εβδομάδα, 75 Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δήμαρχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 41 εκατομμύρια ανθρώπους, δημοσίευσαν μια ανοιχτή επιστολή επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού. Στους 75 δημάρχους περιλαμβάνονται οι δήμαρχοι του Λος Άντζελες, του Σικάγο, του Ώστιν και της Νέας Ορλεάνης, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι της Φιλαδέλφειας και του Χιούστον.


(Πηγή: naftemporiki.gr)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία