BACK TO
TOP
Green reports

Επιδοτήσεις για υπεράσκτιο αιολικό πάρκο παίρνει η Δανία

Επιδοτήσεις της Δανίας για υπεράκτιο αιολικό πάρκο στο τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας που της ανήκει, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την Επίτροπο Ανταγωνισμού Μάργκρετε Βέσταγκερ.

Επιδοτήσεις για υπεράσκτιο αιολικό πάρκο παίρνει η Δανία

2
0

Σύμφωνα με την επίσης Δανή Επίτροπο, η κατασκευή του αιολικού πάρκου είναι σύμφωνη με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι «βοηθά την Ε.Ε. να επιτύχει τους στόχους ενέργειας και κλίματός της».

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμβολή του έργου στην αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Δανία και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αντισταθμίζει τυχόν στρεβλώσεις του ανταγωνισμού λόγω της κρατικής στήριξης, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν.

Το έργο των 600 μεγαβάτ θα είναι το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της χώρας, και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από το 2021. Θα συνδέεται με δύο άλλα γερμανικά υπεράκτια αιολικά πάρκα και θα επιτρέψει την αύξηση της ανταλλαγής ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η κρατική επιδότηση θα ληφθεί με τη μορφή στήριξης στην τελική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στη συγκεκριμένη δανική αγορά, περίπου στα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για συνολική παραγωγή 30 τεραβατωρών. Αυτή είναι και η εκτιμώμενη παραγωγή του αιολικού πάρκου για τα επόμενα 12 χρόνια. Βεβαίως η παραγωγή του πάρκου θα πρέπει να πληροί τις τυπικές υποχρεώσεις για την εξασφάλιση ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στο δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο, αλλιώς δεν θα χορηγείται ενίσχυση.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία