BACK TO
TOP
Green reports

Μεταφύτευση αιωνόβιας ελιάς στην ΕΥΔΑΠ

Η Κοινότητα των Green Angels στηρίζοντας την πρωτοβουλία της ΕΡΓΟΣΕ για διάσωση των αιωνόβιων ελαιόδεντρων που βρίσκονται στην απαλλοτριωμένη ζώνη του νέου σιδηροδρομικού δικτύου, λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος και δημιούργησε συνθήκες συνεργασίας, ώστε η ΕΥΔΑΠ, η οποία εξέφρασε πρώτη το ενδιαφέρον της, να μπορέσει να μεταφυτεύσει ένα από τα ελαιόδεντρα αυτά στα γραφεία της.

 Μεταφύτευση αιωνόβιας ελιάς στην ΕΥΔΑΠ

1
0
Δείτε αναλυτικά το δελτίου τύπου:
O Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος σε δήλωσή του σημείωσε: «Η υιοθέτηση και φύτευση αυτού του δέντρου αποτελεί συμβολική κίνηση, που αναδεικνύει την περιβαλλοντική ευαισθησία της Εταιρείας μας και παράλληλα μετουσιώνει την περιβαλλοντική μας σκέψη σε πράξη.

«Σήμερα μεταφυτεύτηκε στον περιβάλλοντα χώρο της ΕΥΔΑΠ αιωνόβια ελιά που είχε στην κατοχή της η ΕΡΓΟΣΕ και πρόεκυψε από τις απαλλοτριώσεις των έργων που εκτελούμε. Η εταιρία μας, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, με μεταφυτεύσεις ελαιοδένδρων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Αττικής ευρύτερα, θεωρεί καθήκον της και μέρος της κοινωνικής της ευθύνης να μεταφυτεύει το φυτικό κεφάλαιο που έχει περιέλθει στην κατοχή της και να συμβάλει έτσι στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας της Πρωτεύουσας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μερικά από τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα είναι άνω των 1000 ετών. Η δράση αυτή επιθυμούμε να  συνεχιστεί και στο μέλλον, έτσι ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της μητροπολιτικής περιοχής των Αθηνών. Στην περιβαλλοντική αυτή δράση της ΕΡΓΟΣΕ, καθοριστικό ρόλο παίζει η κοινότητα των Green Angels, την οποία και θέλω να  ευχαριστήσω και να πω πως προσβλέπουμε και στο μέλλον σε ανάλογα επιτυχή αποτελέσματα. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την ΕΥΔΑΠ για την πολύτιμη συμβολή της στην προσπάθεια αυτή.» τόνισε στις δηλώσεις του ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Αθανάσιος Βούρδας

Όλοι εμείς, στην Κοινότητα των GREEN ANGELS, είμαστε περήφανοι για τη συνέργεια αυτή καθώς και για την περιβαλλοντική ευαισθησία που γι ακόμη μια φορά επιδεικνύουν έμπρακτα τα μέλη μας

O κ. Θεοφάνης Ξουλεής – General Community Manager των GREEN ANGELS –  σε δήλωσή του σημείωσε: «Μέσα από τα μάτια μας το εγχείρημα των GREEN ANGELS αποσκοπεί στο να ενώσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο για έναν κοινό περιβαλλοντικό σκοπό. Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΡΓΟΣΕ αποτελούν σπουδαία μέλη της Περιβαλλοντικής μας Κοινότητας και είναι μεγάλη μας χαρά που μέσα από τους GREEN ANGELS  δημιουργούνται τέτοιου είδους συνέργειες που προάγουν την περιβαλλοντική ευαισθησία μέσα από την πράξη. Για όλους εμάς, στην Κοινότητα των GREEN ANGELS, η μεταφύτευση της αιωνόβιας ελιάς έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς αντικατοπτρίζει τις βαθιές ρίζες που μας ενώνουν».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία