BACK TO
TOP
Green reports

Η Ελλάδα στην Expo 2017 για την Πράσινη Ενέργεια

Η διεθνής έκθεση EXPO 2017 είναι αφιερωμένη στην «Πράσινη Ενέργεια», η οποία ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου στην Αστανά του Καζαχστάν.

Η Ελλάδα στην Expo 2017 για την Πράσινη Ενέργεια

1
0
Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:
Στην Έκθεση συμμετέχουν 93 χώρες και 22 Διεθνείς Οργανισμοί, με περίπτερα αφιερωμένα στην  «FUTURE ENERGY» και με πολύπλευρες παρουσιάσεις στις καινοτομίες του μέλλοντος σε θέματα ενέργειας. Στις εθνικές συμμετοχές οι χώρες παρουσιάζουν στα περίπτερα τους τις στρατηγικές και τις δράσεις τους, για την ορθή χρήση της ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, στο Ελληνικό Περίπτερο οι Έλληνες εκπρόσωποι υποδέχθηκαν περισσότερους από 500 επισκέπτες, σε μία μεγάλη γιορτή για την αρχή λειτουργίας αυτής της μεγάλης και πολύπλευρης  οικονομικής και πολιτιστικής διοργάνωσης.

Την χώρα μας εκπροσώπησαν ο Γενικός Επίτροπος κ. Ηλίας Ξανθάκος –Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομίας και  ο Αναπληρωτής Γενικός Επίτροπος, κ Χ. Στάικος – Προέδρος του Enterprise Greece.

Σημειώνουμε ότι ο εορτασμός αυτός, με την παρουσία και του Γεν. Προξένου της Ελλάδας στην Αστανά κ. Μανόλη Ανδρουλάκη, πραγματοποιήθηκε την επομένη των επισήμων εγκαινίων της έκθεσης, τα οποία τίμησαν με την παρουσία τους 17 Αρχηγοί Κρατών, μεταξύ αυτών και της Ρωσίας, Κίνας, Μογγολίας, Ισπανίας, Λευκορωσίας, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, Αρμενία και Τουρκμενιστάν. (https://expo2017astana.com/en/page_id=145

Το Ελληνικό περίπτερο  έκτασης  450 τ.μ. προβάλλει το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας μας στις επενδύσεις, στον τουρισμό και κυρίως τη μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ενεργειακών πόρων και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σε επίπεδο μελετών – κατασκευών και σε επίπεδο λειτουργίας και αξιοποίησης. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην προβολή των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, ως ενεργειακού κόμβου μεταξύ Ανατολικής Μεσογείου, Βαλκανίων και Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε στην Αστανά Υπουργική συνάντηση εργασίας με θέμα την Ενέργεια. Τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Έλληνας Πρέσβης στην Αστανά, κ. Αλέξανδρος Κατράνης

Οι Έλληνες Επίτροποι συναντήθηκαν, επίσης, με ομολόγους τους από την Ολλανδία, Γερμανία, Μ. Βρετανία αλλά και τη Σερβία και την Ιαπωνία, ενώ η τελευταία υπέβαλε και το αίτημα στήριξης της Ελληνικής πλευράς για την υποψηφιότητα της στην ανάληψη της ευθύνης διοργάνωσης της ΕΧΡΟ 2025.




Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία