BACK TO
TOP
Βιοκαύσιμα

«Απειλεί τις προστατευόμενες περιοχές η εμμονή στις ΚΥΑ»

Στον αέρα είναι η ειδική νομοθεσία για τις πολύτιμες προστατευόμενες περιοχές μας, σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους.

Οικολόγοι: Ο «δανεισμός» νερού δεν είναι λύση για τη Θεσσαλία

1
0
Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 40390/1-10-2009, με την οποία χαρακτηριζόταν η χερσαία περιοχή του ορεινού όγκου του Χελμού – Βουραϊκού, στη Β. Πελοπόννησο, ως Εθνικό Πάρκο

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «όποιος πάει στο ΣτΕ με το επιχείρημα ότι αντί για ΚΥΑ, σύμφωνα με το βασικό περιβαλλοντικό νόμο 1650/1985, έπρεπε να έχει εκδοθεί προεδρικό διάταγμα, πετυχαίνει την ακύρωση των προστατευτικών διατάξεων, βάζει σε κίνδυνο τη λειτουργία των Φορέων διαχείρισης και την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που εκτελούν και κερδίζει χρόνο για δημιουργία τετελεσμένων»

Αυτό που έγινε με την ΚΥΑ του Χελμού – Βουραϊκού, μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε αντίστοιχη

«Η εμμονή στη λαθεμένη πρακτική των Κ.Υ.Α. εκεί που νόμος απαιτεί προεδρικά διατάγματα, για όποιους πραγματικούς ή προσχηματικούς λόγους και αν ακολουθείται ευνοεί τελικά τα κοντόφθαλμα συμφέροντα που επιδιώκουν τη ληστρική δήθεν ανάπτυξη των προστατευόμενων περιοχών», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος

Είναι απόλυτη ανάγκη, αν πραγματικά -και όχι προσχηματικά- η κυβέρνηση εννοεί τις διακηρύξεις της περί σεβασμού και προστασίας των ευαίσθητων φυσικών μας περιοχών, όχι μόνο να εγκαταλειφθεί άμεσα, αλλά και όλες οι υπάρχουσες Κ.Υ.Α. για εθνικά και περιφερειακά πάρκα να αναβαθμιστούν σε προεδρικά διατάγματα.

«Δεν είναι μόνο θέμα προστασίας της φύσης αλλά και διαφύλαξης του κύρους των θεσμών», καταλήγει η ανακοίνωση.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία