BACK TO
TOP
Βιοκαύσιμα

Στο κόκκινο η ατμοσφαιρική ρύπανση σε Βουλγαρία και Λετονία, προειδοποιεί η Κομισιόν

Μέτρα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καλεί η Κομισιόν να λάβουν η Βουλγαρία και η Λετονία με σκοπό βελτιώσουν την προστασία των πολιτών. Αν οι δύο αυτές χώρες δεν λάβουν μέτρα εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ευρωκοινοβούλιο πέρασε το Backloading

0
0
Ειδικότερα, οι πολίτες που διαμένουν και στις 6 ζώνες και οικιστικές περιοχές της Βουλγαρίας (AG Sofia, AG Plovdiv, AG Varna, Βόρεια, Νοτιοδυτική και Νοτιοανατολική) έχουν εκτεθεί σε υπερβολικά επίπεδα σωματιδίων τουλάχιστον από το 2007 και εξής», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Κομισιόν.

Στη Λετονία η κατάσταση αφορά μία ζώνη: τη Ρίγα με υπερβάσεις των επιπέδων έκθεσης από το 2007.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι και τα δύο κράτη μέλη δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα που θα έπρεπε να έχουν θεσπιστεί από το 2007 για να προστατεύουν την υγεία των πολιτών και τα καλεί να αναλάβουν ταχεία και αποτελεσματική δράση για να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία το συντομότερο δυνατό

Σημειώνεται ότι τα σωματίδια μπορούν να προκαλέσουν άσθμα, καρδιαγγειακά προβλήματα, καρκίνο του πνεύμονα και πρόωρο θάνατο. Τα σωματίδια αυτά οφείλονται σε εκπομπές που προέρχονται από τη βιομηχανία, την κυκλοφορία και την οικιακή θέρμανση.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ, τα κράτη μέλη πρέπει να περιορίσουν την έκθεση των πολιτών στα εν λόγω σωματίδια.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία