BACK TO
TOP
Βιοκαύσιμα

Συνάντηση προετοιμασίας στη Ρίγα για τη Σύνοδο Παρισιού

Στις 22-23 Απριλίου 2015, το υπουργείο Γεωργίας της Λετονίας φιλοξένησε, στη Ρίγα, την Ομάδα εμπειρογνωμόνων για τη γεωργία και τη δασοκομία (AFOLU). Συζητήθηκαν οι θέσεις της ΕΕ για την πολύ σημαντική διάσκεψη για το κλίμα, που θα γίνει στο Παρίσι, στο τέλος του 2015, στο πλαίσιο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (UNFCCC), κατά την οποία τα 194 κράτη μέλη του Οργανισμού θα κληθούν να συζητήσουν για μια παγκόσμια συμφωνία.

Συνάντηση προετοιμασίας στη Ρίγα για τη Σύνοδο Παρισιού

0
0
Ο σκοπός της συνάντησης στη Ρίγα ήταν να προετοιμάσει τις θέσεις των κρατών μελών της ΕΕ για τη διαδικασία των διεθνών διαπραγματεύσεων.

Στη Ρίγα, οι εμπειρογνώμονες εργάστηκαν για την προετοιμασία της συνόδου στη Βόννη, στις 1 - 11 Ιουνίου 2015, η οποία θα προετοιμάσει την ατζέντα της διάσκεψης του Παρισιού.

Η λετονική Προεδρία είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) μια γνωμοδότηση σχετικά με τον αντίκτυπο της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ στο κλίμα αλλά και στο γεωργικό και δασικό τομέα. Η ΕΟΚΕ απευθύνει έκκληση για ευέλικτη δράση κατά τη λήψη αποφάσεων. Στη γνωμοδότησή της συνιστά την προοδευτική εξάλειψη της χρήσης ορυκτών καυσίμων στον τομέα της γεωργίας, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας όλων των συστημάτων παραγωγής, καθώς και την υποστήριξη της πιο αποτελεσματικής χρήσης των φυσικών πόρων.

Οι συμμετέχοντες στην AFOLU επισκέφτηκαν επίσης ένα δάσος κοντά στην περιοχή Jelgava, όπου επιστήμονες του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών της Λετονίας, έδειξαν τις μεθόδους διαχείρισης των δασών και τις πρόσφατες έρευνες και συμπεράσματα για την αλλαγή του κλίματος και τη δυναμική των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Στη συνάντηση στη Ρίγα συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα κράτη μέλη της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, μαζί με εμπειρογνώμονες από 17 κράτη μέλη της ΕΕ (Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Φινλανδία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Σουηδία)

(Πηγή: baltic-course.com



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία