BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ενεργοποίηση υπηρεσιακών συμβουλίων ζητά η ΠΟΓΕΔΥ

Άμεση έκδοση αποφάσεων ενεργοποίησης υπηρεσιακών συμβουλίων, για να είναι σύμφωνες με τον νόμο, ζητά η ΠΟΓΕΔΥ.

2
0

Για το λόγο αυτό απέστειλε «γράμμα» στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Χ. Βεναρδάκη.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Θέμα: «Λειτουργία υπηρεσιακών συμβουλίων ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού»

Είναι γνωστό ότι με τον Ν. 4407/2016 δόθηκε λύση στο πρόβλημα της συγκρότησης υπηρεσιακών συμβουλίων σε Περιφέρειες και Δήμους της χώρας. Στα πλαίσια αυτά εκδόθηκε εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία δίνονται οδηγίες για την άμεση λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων των Περιφερειών και Δήμων της χώρας.

Είναι γνωστό ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια στους φορείς αυτούς παραμένουν ανενεργά εδώ και πολλούς μήνες καθιστώντας πλήθος Συναδέλφων ομήρους αφού μεγάλος αριθμός σημαντικών αιτημάτων δεν μπορεί να εξεταστεί. Επιπλέον με προσφάτως ψηφισθέντες νόμους δίνονται επιπλέον αρμοδιότητες στα υπηρεσιακά συμβούλια σχετικά με την εξέταση μισθολογικών και βαθμολογικών αιτημάτων Συναδέλφων.

Η υποχρέωση συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων με βάση τις διατάξεις του Ν. 4407/2016 πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως 27/8/2016 οπότε λήγει η προθεσμία των 30 ημερών που δίνει ο νόμος προς τον οποίο οφείλουν να συμμορφώνονται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Κατόπιν των παραπάνω σας ενημερώνουμε πως θα πρέπει οι σχετικές αποφάσεις ενεργοποίησης των υπηρεσιακών συμβουλίων να εκδοθούν άμεσα προκειμένου να είναι σύμφωνες με τον νόμο. Δυστυχώς από πληροφορίες που έχουμε διαπιστώνουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι αρμόδιοι αιρετοί και υπηρεσιακοί φορείς δεν έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες που επιβάλλει ο νόμος. Τονίζεται για ακόμη μια φορά πως στα υπηρεσιακά συμβούλια εκκρεμούν αιτήματα Συναδέλφων που αφορούν ακόμη και σε σοβαρά οικογενειακά τους ζητήματα και επομένως η συμμόρφωση με τα προβλεπόμενα στην νομοθεσία αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Επίσης τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συσχετιστεί η επαναλειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων με την εκλογή νέων αιρετών μελών.

Τέλος θα πρέπει να εξευρεθεί λύση σε περιπτώσεις Συναδέλφων που για λόγους ανωτέρας βίας και αφού δεν έλαβαν εμπρόθεσμες απαντήσεις από την διοίκηση (αφού τα αιτήματά τους εκκρεμούν ακόμη ενώπιον των υπηρεσιακών συμβουλίων) αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ενέργειες χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου. Πρέπει να τονιστεί ότι οι χρόνιες δυσλειτουργίες των υπηρεσιακών συμβουλίων ΟΤΑ έχουν σε πολλές περιπτώσεις αποτελέσει αντικείμενο δυσκολιών για Συναδέλφους των Δήμων και Περιφερειών αφού αναγκάζονται να προχωρήσουν σε ενέργειες με κίνδυνο εκ των υστέρων και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση να μην τους εγκρίνονται από την διοίκηση. Υπενθυμίζεται βέβαια ότι με πρόσφατο νόμο που αφορούσε τροποποίηση των διατάξεων του κώδικα διοικητικής διαδικασίας η διοίκηση οφείλει να απαντά σε αποκλειστική προθεσμία στα αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο.

Ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί περαιτέρω παρέμβαση φορέων προκειμένου οι αρμόδιοι να πράξουν το αυτονόητο, την συμμόρφωση με την νομοθεσία δίνοντας λύση σε μεγάλο αριθμό Συναδέλφων που περιμένουν εξέταση αιτημάτων τους.

 

Για το Δ.Σ.

         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

       Ν.  ΚΑΚΑΒΑΣ

 

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

          Ν   ΜΠΟΚΑΡΗΣ

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία