BACK TO
TOP
Βιοκαύσιμα

Στο Μαξίμου για τους δασικούς χάρτες ο Αποστόλου

Στον ίδιο τον πρωθυπουργό φθάνει πλέον η υπόθεση με τους δασικούς χάρτες, που αποκάλυψε πρώτη η Agrenda, πριν από ένα χρόνο περίπου και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο πανελλήνιο, κυρίως όσον αφορά τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο καταρτίστηκαν και έγινε η ανάρτησή τους.

Στο Μαξίμου Τσαυτάρης, Χαρακόπουλος για τα μπλόκα των αγροτών

4
0

Οι πληροφορίες λένε ότι στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Βαγγέλης Αποστόλου, Γιάννης Τσιρώνης, Βασίλης Κόκκαλης), προκειμένου να θέσουν στον πρωθυπουργό όλες τις πτυχές του ζητήματος.

Σημειωτέον ότι για το θέμα αντιδρούν παραγωγοί, συνεταιρισμοί, σύλλογοι αγροτών, περιφέρειες, ΕΝΠΕ και αντιπολίτευση.

Παράλληλα, την εξαίρεση όλων των γεωργικών εκτάσεων -ιδίως αυτών που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων του ΟΠΕΚΕΠΕ- από την ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί στη Θεσσαλία και σε όλη την χώρα από τη σχετική διαδικασία, ζήτησε με δήλωσή του και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης τόνισε στην δήλωσή του: «Η ανάρτηση και η κύρωση των δασικών χαρτών αποτελούσε υποχρέωση της χώρας μας.

Επί σαράντα (40) χρόνια ουδεμία προσπάθεια έγινε προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποια έκταση είναι δασική ή μη.

Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες, με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, πλην όμως επειδή πολλά αγροτικά ακίνητα χαρακτηρίζονται και αναρτώνται ως δάση, παρ’ όλο που υφίστανται ατομικά εμπράγματα δικαιώματα, ζητώ από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εξαιρεθούν όλες οι γεωργικές εκτάσεις και ιδίως αυτές που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι οποίες έχουν επιλεγεί για τη χορήγηση των ενιαίων ενισχύσεων στο πλαίσιο διατάξεων της Κοινοτικής Νομοθεσίας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία