BACK TO
TOP
Βιοκαύσιμα

Ανοιχτή μια παράταση ενστάσεων για δασικούς χάρτες

«Υπάρχει μία δυσκολία στην απόκριση του ελληνικού συστήματος και της κοινωνίας γενικότερα και της αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πορεία εφαρμογής των δασικών χαρτών.

Φάμελλος: Δεν θα χαθεί τσεκ λόγω των δασικών χαρτών

0
0

Αναφορικά με την πιθανότητα παράτασης ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε: «Έχουμε δώσει χρόνο στους δήμους και μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσουμε και ποιοι δήμοι δεν είναι συνεπείς για να γνωρίζουν και οι πολίτες. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα και στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης και στο επίπεδο του αγροτικού κόσμου, για να εφαρμοστούν οι δασικοί χάρτες. Αυτό θα το κάνουμε κρατώντας τις προθεσμίες που θέλουν στο τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε την προσωρινή κύρωση και στις αρχές του νέου έτους την οριστική κύρωση για το 35% των χαρτών, που έχουν ήδη αναρτηθεί, ενώ ήδη με το κτηματολόγιο ετοιμάζουμε τη νέα προκήρυξη και τις νέες αναρτήσεις», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά των αίτημα φορέων να δοθεί παράταση για τις ενστάσεις στους δασικούς χάρτες ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι «παράταση μόνο για την παράταση δε θα δοθεί. Παράταση με νέα εργαλεία και με επίλυση προβλημάτων μπορούμε να συζητήσουμε. Πολλοί ζητούν παράταση έχοντας στον νου τους αναστολή. Η αναστολή, η μη εφαρμογή των δασικών χαρτών, δεν είναι κάτι που θα επιλέξουμε».

Υπενθυμίοζεται ότι η σχετική προθεσμία λήγει στις 12 Ιουνίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία