BACK TO
TOP
Βιοκαύσιμα

Fast track η ανανέωση των αδειών λαϊκών αγορών

Τέλος στην ταλαιπωρία των παραγωγών και την γραφειοκρατία για την ανανέωση των αδειών παραγωγών λαϊκών αγορών βάζει το νοµοσχέδιο του υπουργείου Οικονοµίας, για το υπαίθριο εµπόριο, που παίρνει προσεχώς, έπειτα από αρκετούς µήνες διαλόγου, το δρόµο για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Fast track η ανανέωση των αδειών λαϊκών αγορών

0
0
Πλέον, οι παραγωγοί θα µπορούν ν’ ανανεώνουν τις άδειές τους, εντός µιας ηµέρας µόνο, κι όχι έπειτα από πολλούς µήνες, όπως συµβαίνει ως σήµερα, ενώ θα απαιτείται να προσκοµίσουν τρία µόνο δικαιολογητικά, τη δήλωση ΟΣ∆Ε, µια υπεύθυνη δήλωση και την ασφαλιστική τους ενηµερότητα.

Συνεπώς, η άδεια θα χορηγείται από τους φορείς έκδοσης, µε διοικητική πράξη και µάλιστα άµεσα. Αυτή είναι η πιο κοµβική αλλαγή των νέων ρυθµίσεων, που µεταξύ άλλων, προβλέπει τα ακόλουθα
  • Απλοποίηση αδειοδότησης: Ενιαιοποιούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης και ανανέωσης, είτε ο αδειούχος δραστηριοποιείται στο υπαίθριο εµπόριο, πλανόδιο ή στάσιµο, είτε στις λαϊκές και κατά συνέπεια τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την ιδιότητα, ειδικά των παραγωγών. Επιπλέον, µέσω της µείωσης των δικαιολογητικών κατά τη χορήγηση και την ανανέωση των αδειών, επιχειρείται να µειωθεί το διοικητικό βάρος που υφίστανται οι διοικούµενοι, ειδικά οι παραγωγοί.
  • Γίνεται σαφής αντιστοίχιση µεταξύ των οργάνων της διοίκησης και των αποδιδόµενων σε αυτά αρµοδιοτήτων: Με βάση τα όσα ισχύουν έως σήµερα σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται οι αποφάσεις των δήµων να τελούν υπό την έγκριση των περιφερειών και να «ακυρώνεται» η αυτοτέλεια των ΟΤΑ α΄ βαθµού.
  •  Ηλεκτρονικό σύστηµα καταγραφής: Το προωθούµενο σχέδιο νόµου προβλέπει την καταγραφή όλων των οργανωµένων µορφών άσκησης υπαίθριου εµπορίου και των δραστηριοποιούµενων σε αυτό σε µια ηλεκτρονική πλατφόρµα. Στόχος µέσω αυτού του πληροφοριακού συστήµατος, είναι η Πολιτεία να έχει την εποπτεία σε όλες τις πτυχές του υπαίθριου εµπορίου και να διασταυρώνονται τα στοιχεία και οι έλεγχοι.
  • Τι προβλέπεται για τους παραγωγούς: Θα δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να εκδώσουν άδεια υπαίθριου εµπορίου και συνεπώς να διαθέσουν τα προϊόντα τους αυτοτελώς εκτός λαϊκών αγορών.
  • Επίσης, προβλέπεται η συµµετοχή των παραγωγών µέσω συνεταιριστικών οργανώσεων ή οµάδων παραγωγών στο υπαίθριο εµπόριο, όπως άλλωστε ισχύει και µε το πλαίσιο του 2014.
  • Τι θα ισχύει για τον επαγγελµατία πωλητή: Με τις νέες διατάξεις του νοµοσχεδίου πριµοδοτείται κατά την απόδοση θέσης στις λαϊκές ο επαγγελµατίας πωλητής που προσέρχεται σε αγορές λιγότερες από έξι µέρες τη βδοµάδα. Επιδιώκεται κατ΄αυτόν τον τρόπο η πλήρης απασχόλησή του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία