BACK TO
TOP
Βιοκαύσιμα

Κονδύλι κατάρτισης 17,5 εκατ. για ασφαλή τρόφιμα

Με απόφαση της Κομισιόν εγκρίνεται το ετήσιο πρόγραμμα εργασίας για την εφαρμογή του προγράμματος «Καλύτερη κατάρτιση για ασφαλέστερα τρόφιμα» για το 2018, ύψους 17,5 εκατ. ευρώ.

3
0

Πρόκειται για τον εκτελεστικό κανονισμό της 17ης Μαΐου 2018, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18 του μήνα για την κατάρτιση στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων και των ζωοτροφών, της υγείας των ζώων, της καλής μεταχείρισης των ζώων και της υγείας των φυτών στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλύτερη κατάρτιση για ασφαλέστερα τρόφιμα».

Βρείτε εδώ ολόκληρο τον εκτελεστικό κανονισμό

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 882/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου θεσπίζονται γενικοί κανόνες σχετικά με τη διεξαγωγή επίσημων ελέγχων, ώστε να εξακριβώνεται η συμμόρφωση προς τους κανόνες που έχουν ως στόχο, ιδίως, την πρόληψη, την εξάλειψη ή τη μείωση σε αποδεκτό επίπεδο των κινδύνων για τον άνθρωπο και τα ζώα και τη διασφάλιση θεμιτών πρακτικών κατά το εμπόριο ζωοτροφών και τροφίμων και την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών. Το πρόγραμμα «Καλύτερη κατάρτιση για ασφαλέστερα τρόφιμα» θεσπίστηκε από την Επιτροπή το 2006, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που καθορίζονται στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 882/2004.

Το άρθρο 51 του εν λόγω κανονισμού ορίζει ότι η Επιτροπή μπορεί να οργανώνει μαθήματα κατάρτισης για το προσωπικό των αρμόδιων αρχών των κρατών μελών που είναι υπεύθυνες για τη διενέργεια των επίσημων ελέγχων που αναφέρονται στον εν λόγω κανονισμό. Στα μαθήματα κατάρτισης μπορούν να συμμετέχουν άτομα από τρίτες χώρες, ιδίως δε από αναπτυσσόμενες χώρες. Τα εν λόγω μαθήματα είναι δυνατόν να περιλαμβάνουν, ιδίως, κατάρτιση για τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις ζωοτροφές και τα τρόφιμα, καθώς και τους κανόνες για την υγεία και την καλή διαβίωση των ζώων.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία