BACK TO
TOP
Green reports

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα

Κάλεσμα σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, δήμους ή ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή βιομάζας.

Σημαντικό εργαλείο της υπαίθρου η βιομάζα

1
0

 

Κάλεσμα σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, δήμους, εταιρείες και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στη συλλογή, διαχείριση και τελική διάθεση ή αξιοποίηση προϊόντων βιομάζας να υποβάλουν μη δεσμευτικές προσφορές απευθύνει η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας Δήμου Εορδαίας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.).

Η επιχείρηση εξετάζει την κατασκευή μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού/θερμότητας (ΣΗΘ) από βιομάζα στην Πτολεμαΐδα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για τη λειτουργία της μονάδας εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν 16.000 τόνοι ξύλου σε μορφή θρυμματισμένων τεμαχιδίων (Wood Chips) και 2.700 αγροτικών υπολειμμάτων (άχυρο) σε μορφή μπάλας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς καλούνται να υποβάλλουν Φάκελο Συμμετοχής στην εν λόγω διαδικασία, είτε μεμονωμένα είτε σε κοινοπραξία ή σύμπραξη, με τα παρακάτω κατ’ ελάχιστο, στοιχεία:

 

1. Παρουσίαση του φορέα (έτος ίδρυσης, νομική μορφή, στελεχιακό δυναμικό, διαθέσιμος εξοπλισμός) ή της δραστηριότητας που ασκεί το φυσικό πρόσωπο (είδος καλλιέργειας, καλλιεργούμενες εκτάσεις, έτη καλλιέργειας, εξοπλισμός συλλογής και μεταφοράς κλπ.).

2. Είδος και χαρακτηριστικά της προς διάθεση βιομάζας. Κατ’ ελάχιστο πρέπει να αναφέρονται οι περίοδοι παράδοσης, εκτιμώμενες ποσότητες ανά περίοδο, μορφή και τρόπος παράδοσης του τελικού προϊόντος. Σε πρώτο στάδιο, θετικά θα αξιολογηθεί και η παροχή πρόσθετων πληροφοριών για φυσικές και χημικές

ιδιότητες του καυσίμου (υγρασία και θερμογόνος ικανότητα, ποσοστό τέφρας, στοιχειακή ανάλυση, ανάλυση τέφρας, πυκνότητα κτλ).

3. Προκαταρκτική εκτίμηση της τιμής διάθεσης του καυσίμου (σε ευρώ ανά τόνο ή ευρώ ανά κυβικό) για παράδοση του καυσίμου σε χώρο της Δ.Ε.ΤΗ.Π στην πρώην ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα.

Τα υποβαλλόμενα στοιχεία θα πρέπει να κατατεθούν στον πρότυπο του πίνακα της επόμενης σελίδας.

Οι ενδιαφερόμενοι Φορείς θα πρέπει να υποβάλλουν φάκελο με τα παραπάνω στοιχεία στην ΔΕΤΗΠ, Εθνικής Αντίστασης 11, 50200 Πτολεμαΐδα, με την ένδειξη «Παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και τροφοδοσίας προϊόντων βιομάζας στη Δ.Ε.ΤΗ.Π», εντός σαράντα πέντε (45) ημερολογιακών ημερών από την τελευταία δημοσίευση της

Πρόσκλησης και το αργότερο έως την 20/12/2013.

 

Οι υποβαλλόμενες προσφορές είναι μη δεσμευτικές.

 

Προκήρυξη σχετικής προμήθειας καυσίμου αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τη Δ.Ε.ΤΗ.Π. στο τέλος του 2014.

Διαβάστε αναλυτικά την Προκήρυξη ενδιαφέροντος για Βιομάζα στην Πτολεμαϊδα.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία