BACK TO
TOP
Green reports

Κατανομή αυτούσιου βιοντίζελ ανά δικαιούχο για το 2016

Βγήκε η ΚΥΑ με ποσοστά και ποσότητες ανά δικαιούχο για κατανομή βιοντίζελ 132.000 χιλ.

Στον Αμαζόνιο ο μεγαλύτερος σταθμός παραγωγής βιοκαυσίμων

3
0

Σύμφωνα με την ΚΥΑ για την κατανομή αυτούσιου βιοντίζελ για το έτος 2016 που συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Παναγιώτης Σκουρλέτης, οι δικαιούχοι οφείλουν μέσα σε 30 ημερολογιακές ημέρες να υποβάλλουν και την αντίστοιχη εγγυητική επιστολή, το ύψος της οποίας καθορίζεται σε σχετικό πίνακα.

Πιο αναλυτικά, βάση της απόφασης, ισχύουν τα εξής:

Άρθρο 1

Κατανομή

1. Καθορίζονται οι δικαιούχοι της κατανομής αυτούσιου βιοντίζελ έτους 2016, κατανέμεται συνολική ποσότητα 132.000 χιλιόλιτρων αυτούσιου βιοντίζελ και καθορίζεται το ποσοστό συμμετοχής κάθε δικαιούχου στην κατανομή, σύμφωνα με σχετικό πίνακα 1.

2. Οι συνολικές ποσότητες ανά δικαιούχο κατανέμονται ανά μήνα και ανά κάτοχο άδειας διύλισης, σύμφωνα με το μηνιαίο χρονοδιάγραμμα του πίνακα 2, με την επιφύλαξη της παρ. 1.α του άρθρου 3.

3. Οι δικαιούχοι οφείλουν να χρησιμοποιήσουν τις ποσότητες πρώτων υλών που αναγράφονται στον πίνακα 3 της παρούσας, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό των ποσοτήτων αυτούσιου βιοντίζελ που τους κατανεμήθηκαν με τους δείκτες ΕΛ1i, EΛ2i και ΕΛ3i του άρθρου 5 της Δ1/Α/οικ.2497/08.02.2013 απόφασης, αποκλειστικά για την παραγωγή αυτούσιου βιοντίζελ στις εγκαταστάσεις τους και να μην τις διαθέσουν προς άλλη χρήση ή προς τρίτους, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Σε περίπτωση που οι ποσότητες πρώτων υλών του πίνακα 3 αντιστοιχούν σε ποσότητες βιοντίζελ μεγαλύτερες από τις κατανεμηθείσες, η ανωτέρω υποχρέωση δεν ισχύει για τις πλεονάζουσες πρώτες ύλες.

4. Οι βεβαιώσεις χαρακτηριστικών αειφορίας που τυχόν δίδονται από τους δικαιούχους της κατανομής στους κατόχους άδειας διύλισης και αφορούν τις κατανεμηθείσες ποσότητες βιοντίζελ, οι οποίες υπολογίστηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις ποσότητες εγχώριων ελαιούχων σπόρων, βαμβακόσπορου, χρησιμοποιημένων φυτικών ελαίων, τηγανελαίων και ζωικών λιπών του πίνακα 3 της παρ. 3, δεν επιτρέπεται να συνοδεύουν βιοντίζελ, αυτούσιο ή σε μείγμα με ντίζελ κίνησης, που εξάγεται από τους κατόχους άδειας διύλισης ή τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών κατηγορίας Α'.

 

Άρθρο 2

Υποβολή εγγυητικής επιστολής και πρόσθετων δικαιολογητικών

Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να υποβάλουν στη Διεύθυνση Υδρογονανθράκων της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, τα κατωτέρω:

α) Εγγυητική επιστολή εκδοθείσα από τραπεζικό ίδρυμα και ειδικότερα από υποκατάστημα αυτού το οποίο λειτουργεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος, το οποίο προσαρτάται στην παρούσα απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της. Το ποσό της εγγυητικής επιστολής για κάθε δικαιούχο καθορίζεται στον πίνακα 4 της παρούσας.

Σε περίπτωση μη προσκόμισης της εγγυητικής επιστολής εντός της ανωτέρω προθεσμίας, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας δηλώνει ότι έχει κάνει αίτηση εντός της ανωτέρω προθεσμίας σε τραπεζικό ίδρυμα για την έκδοσή της, η οποία επισυνάπτεται, και ότι θα την προσκομίσει εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την παραλαβή της.

Σε κάθε περίπτωση η προσκόμιση της εγγυητικής επιστολής δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 45 ημερολογιακές ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσας.

 

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική απόφαση με την Κατανομή έτους 2016 ποσότητας 132.000 χιλιολίτρων αυτούσιου βιοντίζελ.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία