BACK TO
TOP
Green reports

Μέχρι 21 Φλεβάρη αιτήσεις εταιρειών για βιοντίζελ

Πήρε ΦΕΚ η πρόσκληση στην κατανομή '17 ποσότητας 132.000 χιλιολίτρων αυτούσιου βιοντίζελ.

Στον Αμαζόνιο ο μεγαλύτερος σταθμός παραγωγής βιοκαυσίμων

2
0

Αυτό τονίζεται μεταξύ άλλων στην πρόσκληση για συμμετοχή στην κατανομή έτους 2017 ποσότητας 132.000 χιλιολίτρων αυτούσιου βιοντίζελ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15Α του ν. 3054/2002.

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική Πρόσκληση για την κατανομή βιοντίζελ 2017.pdf

Στην πρόκληση αναφέρονται τα εξής: 

Άρθρο 1

Υποβολή αίτησης - Δικαιολογητικά - Ποσοστό ανάμειξης

1. Καλούνται τα νομικά πρόσωπα που ορίζονται στο άρθρο 5Α παρ. 1 του ν. 3054/2002, τα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατανομή ποσότητας εκατόν τριάντα δύο χιλιάδων (132.000) χιλιολίτρων αυτούσιου βιοντίζελ για το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2017 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2017, να υποβάλουν στο Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα, ισόγειο), μέχρι και την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 15.00 μ.μ., σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη «Αίτηση Συμμετοχής στην Κατανομή Αυτούσιου Βιοντίζελ για το έτος 2017-ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ», ο οποίος θα περιέχει δύο σφραγισμένους φακέλους με τις ενδείξεις «Αίτηση Συμμετοχής στην Κατανομή Αυτούσιου Βιοντίζελ για το έτος 2017-ΚΥΡΙΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ» και «Αίτηση Συμμετοχής στην Κατανομή Αυτούσιου Βιοντίζελ για το έτος 2017-ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΦΑΚΕΛΟΥ».

2. Οι φάκελοι περιέχουν, κατά περίπτωση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με το άρθρο 3 της Δ1/Α/οικ.2497/8-2-2013 απόφασης «Καθορισμός κριτηρίων, μεθοδολογίας κατανομής αυτούσιου βιοντίζελ και ρύθμιση κάθε σχετικού θέματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15Α του ν. 3054/2002, όπως ισχύει» (ΦΕΚ Β΄ 253), όπως τροποποιήθηκε με τις αποφάσεις Δ1/Α/οικ.4075/5-3-2014 (ΦΕΚ Β΄ 586) και οικ. 185546/ 27-10-2016 (ΦΕΚ Β΄ 3534), και με το άρθρο 23 του ν. 4447/2016 (ΦΕΚ Α΄ 241).

3. Σύμφωνα με την παρ. 1.Α.θ του άρθρου 3 της κοινής υπουργικής απόφασης κριτηρίων και μεθοδολογίας, τα τιμολόγια προμήθειας βαμβακόσπορου, χρησιμοποιημένων φυτικών ελαίων, τηγανελαίων και ζωικών λιπών καθώς και τα σχετικά δελτία αποστολής που δηλώνουν οι αιτούσες εταιρείες, πρέπει να έχουν εκδοθεί από την 14η Ιανουαρίου 2016 έως την 21η-2-2017. Αντίστοιχα, στην περίπτωση ιδιοπαραγωγής βαμβακόσπορου η ημερομηνία εκκόκκισης σύσπορου βάμβακος και παραγωγής βαμβακόσπορου πρέπει να έπεται της 13ης Ιανουαρίου 2016 και να μην είναι μεταγενέστερη της 21ης-2-2017.

4. Οι υπόχρεοι της ανάμειξης οφείλουν να διασφαλίζουν ότι το αυτούσιο βιοντίζελ αναμειγνύεται σε ποσοστό 7% κατ’ όγκο στο πετρέλαιο κίνησης που διατίθεται στην ελληνική αγορά. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν τα προβλεπόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 15Α του ν. 3054/2002 όπως ισχύει.

Άρθρο 2

Συγκρότηση Επιτροπής αξιολόγησης και ελέγχου και Επιτροπής εξέτασης ενστάσεων

1. Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συγκροτείται Επιτροπή αξιολόγησης και ελέγχου, ως ακολούθως:

α. Νικολέττα Αναστασοπούλου, υπάλληλος του Τμήματος Πετρελαιοειδών, της Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων, της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως Πρόεδρος, με αναπληρώτρια τη Γεωργία Γαβρίδου, Προϊσταμένη, του Τμήματος Αδειοδοτήσεων, Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης Επενδυτών ΑΠΕ της Δ/νσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Ηλεκτρικής Ενέργειας, της ίδιας Γενικής Γραμματείας,

β. Ιωσήφ Αθανασιάδης, υπάλληλος του Τμήματος Φυσικού Αερίου και Αξιοποίησης Υδρογονανθράκων, της Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων, της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Μιλτιάδη Κοτζάμπαση, υπάλληλο του Τμήματος Εμπορίας Υδρογονανθράκων, της ίδιας Διεύθυνσης,

γ. Ευδοκία Βενιζέλου, υπάλληλος του Τμήματος Α΄ Φορολογίας Ενεργειακών Προϊόντων, Γενικού Καθεστώτος ΕΦΚ και Διοικητικής Συνεργασίας, της Διεύθυνσης ΕΦΚ και ΦΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών ως μέλος, με αναπληρωτή τον Σπύρο Κουλούρη, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος,

δ. Κωνσταντίνος Αναστόπουλος, Προϊστάμενος του Τμήματος Βιομηχανικών Φυτών της Διεύθυνσης Συστημάτων Καλλιέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως μέλος, με αναπληρώτρια τη Βασιλική Λαϊνά, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος,

ε. Χρήστο Τσατσάνη, υπάλληλος της Διεύθυνσης Άμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), ως μέλος, με αναπληρώτρια την Αλεξάνδρα Κουτρή, προϊσταμένη του Τμήματος Λειτουργίας Αγοράς και Εφαρμογής Παρεμβάσεων της ίδιας Διεύθυνσης, Γραμματέας της Επιτροπής αξιολόγησης και ελέγχου ορίζεται η Μαρία Κανιού, υπάλληλος του Τμήματος Μελετών και Ασφάλειας Εφοδιασμού, της Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων, της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αναπληρωτή τον Μιχάλη Χριστόπουλο, υπάλληλο της ίδιας Διεύθυνσης.

2. Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συγκροτείται Επιτροπή εξέτασης ενστάσεων, ως ακολούθως:

α. Δημήτριος Τσιρώνης, Προϊστάμενος του Τμήματος Εποπτείας και Δικαστικών Υποθέσεων, της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων, της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως Πρόεδρος, με αναπληρώτρια τη Βασιλική Ζαβλάγκα, Προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών και Ασφάλειας Εφοδιασμού, της Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων, της ίδιας Γενικής Γραμματείας,

β. Κυριάκος Κοράκης, υπάλληλος του Τμήματος Α΄ Φορολογίας Ενεργειακών Προϊόντων, Γενικού Καθεστώτος ΕΦΚ και Διοικητικής Συνεργασίας, της Διεύθυνσης ΕΦΚ και ΦΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών ως μέλος, με αναπληρώτρια την Μαρία Προγουλάκη, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος,

γ. Λεωνίδας Πανομήτρος, Προϊστάμενος του Τμήματος Δημητριακών και Οσπρίων, της Διεύθυνσης Συστημάτων Καλλιέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Ελένη Δημοπούλου, υπάλληλο του Τμήματος Βιομηχανικών Φυτών της Διεύθυνσης Συστημάτων Καλλιέργειας, Γραμματέας της Επιτροπής εξέτασης ενστάσεων ορίζεται η Μαριάνθη Ντάρα, αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Πετρελαιοειδών, της Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων, της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αναπληρωτή τον Μιχάλη Χριστόπουλο, υπάλληλο της ίδιας Διεύθυνσης.

Άρθρο 3

Αποσφράγιση φακέλων

1. Η Επιτροπή αξιολόγησης και ελέγχου, προβαίνει σε αποσφράγιση των φακέλων των αιτήσεων σε ανοικτή συνεδρίαση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 της κοινής υπουργικής απόφασης κριτηρίων και μεθοδολογίας, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 622 της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα, 6ος όροφος), την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ.

2. Κατά την αποσφράγιση έχουν δικαίωμα να παρίστανται οι νόμιμοι εκπρόσωποι των αιτουσών εταιρειών ή πρόσωπο νόμιμα εξουσιοδοτημένο από το κατά περίπτωση αρμόδιο όργανο των αιτουσών εταιρειών.

3. Κάθε εταιρεία εκπροσωπείται από ένα άτομο, τοοποίο οφείλει να προσκομίσει: α) το ΦΕΚ της νόμιμης εκπροσώπησης ή νόμιμη εξουσιοδότηση και β) το δελτίο αστυνομικής του ταυτότητας.

Άρθρο 4

Έναρξη ισχύος και δημοσίευση

1. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2. Η απόφαση αυτή αναρτάται και είναι διαθέσιμη στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (http://www.ypeka.gr).

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία