BACK TO
TOP
Green reports

Στο μήνα εγγυητική από τις βιομηχανίες βιοντίζελ

Τις ποσότητες αυτούσιου βιοντίζελ, επί συνόλου 132.000 χιλιολίτρων, που κατανέμονται ανά δικαιούχο για το έτος 2017 καθορίζει σχετική υπουργική απόφαση.

Λιγότερο βιοντίζελ, περισσότερα τα συμβόλαια με καλλιεργητές

1
0

Μάλιστα, γίνεται γνωστό ότι οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν εγγυητική επιστολή εντός 30 ημερών από την έκδοση της απόφασης.

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση Κατανομή αυτούσιου βιοντίζελ για το 2017.pdf

Σύμφωνα με την απόφαση ισχύουν τα εξής:

Άρθρο 2

Υποβολή εγγυητικής επιστολής και πρόσθετων δικαιολογητικών

Οι δικαιούχοι υποχρεούνται να υποβάλουν στη Διεύθυνση Υδρογονανθράκων της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, τα κατωτέρω:

α) Εγγυητική επιστολή εκδοθείσα από τραπεζικό ίδρυμα και ειδικότερα από υποκατάστημα αυτού το οποίο λειτουργεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος, το οποίο προσαρτάται στην παρούσα απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της. Το ποσό της εγγυητικής επιστολής για κάθε δικαιούχο καθορίζεται στον πίνακα 4 της παρούσας.

Σε περίπτωση μη προσκόμισης της εγγυητικής επιστολής εντός της ανωτέρω προθεσμίας, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, στην οποία ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας δηλώνει ότι έχει κάνει αίτηση εντός της ανωτέρω προθεσμίας σε τραπεζικό ίδρυμα για την έκδοσή της, η οποία επισυνάπτεται, και ότι θα την προσκομίσει εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την παραλαβή της.

Σε κάθε περίπτωση η προσκόμιση της εγγυητικής επιστολής δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 45 ημερολογιακές ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσας.

β) Για τους δικαιούχους γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση φορολογικής ενημερότητας καθώς και ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Επιπρόσθετα, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, στην οποία ο νόμιμος εκπρόσωπος της δικαιούχου εταιρείας δηλώνει ότι η εταιρεία δεν οφείλει ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές για το προσωπικό του σε κανέναν ασφαλιστικό φορέα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία