BACK TO
TOP

Εργασιακά

Ergatisgis-site_3

Εργασιακή ευελιξία για την απασχόληση των εργατών γης, των οποίων η απασχόληση είναι κυρίως εποχιακή και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καιρικές συνθήκες ζητά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ) και ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

ergates2

Κανονικά θα λάβουν το επίδομα ανεργίας όσοι άνεργοι επιλέξουν να κάνουν μεροκάματο στα χωράφια τις επόμενες ημέρες. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή σε ιδιωτικό κανάλι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

19-4-2020-14

Δύσκολη αναμένεται να αποδειχθεί στην πράξη η δυνατότητα πρόσληψης και απασχόλησης αγρεργατών από Τρίτες Χώρες, με βάση τα στοιχεία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 01/05/2020 (ΦΕΚ Α΄90/01-05-2020, η οποία στο άρθρο 42, καθορίζει το πλαίσιο βάσει του οποίου προωθείται η όλη διαδικασία.

231321312313213

Ομαδικές αποστολές αγρεργατών από την Αλβανία οργανώνονται το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο ενός είδους διακρατικής συμφωνίας, η οποία δρομολογήθηκε σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο. Η λύση αυτή κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να καλυφθούν οι εποχικές ανάγκες σε συγκεκριμένες περιοχές με μεγάλες απαιτήσεις, ειδικά κατά την περίοδο συγκομιδής φρούτων, όπως κεράσια, ροδάκινα και μήλα και μένει να αποδειχθεί πόσο εξυπηρετική θα είναι.

elia

Εκτός κατανομής αφήνει τη Λάρισα η νέα ΚΥΑ για τον καθορισμό του αριθμού εργατών γης για τα έτη 2019 και 2020 (προβλέπει ουσιαστικά μόνο 6 εργάτες γης και κανέναν εργάτη κτηνοτροφίας). Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις αγροτών και κτηνοτρόφων αφού ο νομός Λάρισας αποτελεί την κατ’ εξοχήν αγροκτηνοτροφική περιοχή της χώρας, πόσω δε μάλλον της Θεσσαλίας.

CropSoil-Careers-Agronomist

Την προκήρυξη 180 μονίμων θέσεων εργασίας γεωτεχνικών προανήγγειλε από το βήμα του 19ου Φυτοπαθολογικού Συνεδρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει «8 χρόνια μετά από την τελευταία πρόσληψη γεωτεχνικού στο υπουργείο».

gpa-ktirio

Μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναγνώρισης των πτυχίων πενταετούς διάρκειας σπουδών που απονέμουν τα Γεωτεχνικά Τμήματα/Σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ως τίτλων σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 του νόμου 4485/2017.

Το Ίδρυμα Σαμούρκα προκηρύσσει τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε τρεις νέους ή νέες Ελληνικής υπηκοότητας για σπουδές στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 50 ατόμων για οχτώ μήνες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, που εποπτεύεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αιτήσεις ως 26/9 για το Π.Μ.Σ «Παραγωγή, διακίνηση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού»

To Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα προσκαλεί υποψήφιους για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Παραγωγή, πιστοποίηση και διακίνηση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού» (M.Sc.-Master of Science in Production, certification and distribution of plant reproductive material) που διοργανώνει για το ακαδημαϊκό διάστημα 2018-2020, έπειτα από την επανίδρυση του (σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αρ. πρωτ. 105317/ζ1/26-6-2018).

Μηνιαίο επίδομα 360 ευρώ αντί σύνταξης σε αγρότες με χρέη

Την καταβολή επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα, ποσού 360 ευρώ το μήνα αντί για ολόκληρο το ποσό της σύνταξης σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, μεταξύ των οποίων και αγροτών, που αδυνατούν να συνταξιοδοτηθούν, επειδή έχουν οφειλές ορίζει σχετική εγκύκλιος που υπογράφουν η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

«Η απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις εκκρεμότητες στις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλει ο ΕΛΓΑ σε όσους αγρότες του νομού μας έχουν υποστεί ζημιές πέρυσι, δεν είναι συγκεκριμένη και μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κανείς δικαιούχος δεν έχει λάβει το υπόλοιπο 30% των αποζημιώσεων που δικαιούται. Ελπίζουμε τα υπόλοιπα χρήματα να δοθούν σύντομα, και να μην αποτελεί η συγκεκριμένη διαδικασία πρόσχημα για παρακράτηση χρημάτων που είναι απαραίτητα στους παραγωγούς. Όσον αφορά την απάντηση στο ερώτημά μας για την επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών στις 7 και 8 Ιουλίου 2018, αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως οι αγρότες της Λάρισας θα ωφεληθούν από τη στελέχωση του υποκαταστήματος Πάτρας(!), με εποχικό γεωτεχνικό προσωπικό, έως οκτάμηνης απασχόλησης, και γιατί αυτό το γεγονός πρέπει να τους κάνει να μην ανησυχούν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία